13. juuni 2003 kell 7:53

Börsikommentaar: väikeinvestorid saadeti pikalt

Teade Klementi aktsiate 3,5kordsest ülemärkimisest kinnitab nende seisukohti, kelle sõnul on Eestis raha küll, aga pole aktsiaid, kuhu investeerida.

Veidi alla kahe miljoni aktsia soovis märkida 78 investorit, kellest 37 olid eraisikud. Eraisikute väike huvi on seletatav kaheti. Ehkki odav, on Klementi <GR#EE.KLM> väga riskantne aktsia, mis väikeinvestoritele eriti ei sobi. Samas, ega ettevõte ise ega ka emissiooni korraldaja, Hansapank Markets, väikeinvestoreid eriti ei oodanud (ehkki börsiteates väideti vastupidist). Nimelt rahuldati esmajoones 1000 kuni 10 000 aktsiat märkinud investorite taotlused. Ühesõnaga, need väikeinvestorid, kelle rahakott ei kannatanud vähemalt 27,5 tuhande kroonilist investeeringut, saadeti pikalt.

Hetkel kuum