Ülo Toomsalu • 19. juuni 2003 kell 6:17

EPL: parteid sõidavad suvel eurotuurile

Augustis alustab suur osa parlamendierakondi Eestis ringsõitu, et meelitada inimesi sügisesel rahvahääletusel ?jah? ütlema.

Isamaaliit läheb augusti keskel euroliidu reklaami täis kleebitud bussiga ringreisile ja tutvustab ühinemisega kaasnevaid küsimusi mitmel pool Eestis, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Asi on jõudnud järku, kus inimesed on aru saanud, et asi läheb tõsiseks,? ütles erakonna esimees Tunne Kelam.

Mõõdukad seavad oma lauad üles maakondades toimuvate kontsertide ja muude kogunemiskohtade juurde. ?Kõik erakonnad on ära tabanud, et poliitikute korraldatud üritusele rahvas väga ei kipu,? märkis Mõõdukate meediakoordinaator Olari Koppel.

Kampaania korraldab ka Reformierakond, kuid selle vorm pole projektijuht Arto Aasi sõnul veel selge. ?Kindlasti on inimesi lihtsam kokku saada, kui kampaanial on ka meelelahutuslik pool,? lausus ta.

Res Publica eurokampaania detailid pole meediajuht Allar Tankleri sõnul veel päris paigas, kuid meelelahutusüritusi ei tule. Erakond teeb tema sõnul teavitustööd peamiselt isiklike kontaktide kaudu. Samuti võib Res Publica liikmeid kohata augustis euroliidu materjale jagamas tänavatel ja kaubanduskeskustes.

Rahvaliidu kampaania keskendub keskkonnale, põllumajandusele ja regionaalpoliitikale.

Peale Keskerakonna on kõik suuremad parteid teatanud üheselt, et toetavad Eesti ühinemist euroliiduga. Keskerakond infojuht Evelyn Sepa sõnul plakatlikku kampaaniat ei kavanda ja kujundab oma seisukoha augustis.

Hetkel kuum