Silva Männik • 28. oktoober 2003 kell 10:46

Vallaste: Ärge kunagi allkirjastage väljastatavat arvet

Vallaste Partnerid juht Vello Vallaste soovitas tänasel maksuseminaril müüja poolt väljastatavaid arveid mitte allkirjastada.

?Sellest tuleb ainult paksu pahandust,? märkis ta. ?Seadus seda ei nõua ja midagi pole viltu, kui arvel müüja allkirja ei leidu.? Vallaste selgitas, et käibemaksuvaidlustes peatutakse sageli sellel, et kas ostja raamatupidamisdokumentides olevatel arvetel kuuluvad allkirjad ikka müüja seaduslikule esindajale.

Palju kasutatakse ju tankiste, kes kirjutavad allkirja alla ja pärast teatavad, et nad ei tea tehingust mitte midagi, ütles Vallaste. See aga annab aluse süüdistada, et reaalset tehingut ei ole toimunud.

?Ilma allkirjata jääks kogu vaidlus ära,? lausus ta. Pärast ei saa keegi vaidlustada, et kas sellel isikul olid allkirjaõigused või mitte.

Hetkel kuum