Ülo Toomsalu • 31. oktoober 2003 kell 6:09

EPL: Ryanair ja Eesti riik ootavad teineteiselt pakkumist

Majandusminister Meelis Atoneni sõnul ootab ministeerium Iiri odavlennufirma Ryanairi konkreetset pakkumist Pärnu lennujaamast lendude alustamiseks.

Ryanair lisab aga sihtkohtade hulka lennujaamu, mis on ise aktiivselt lennufirma tulekust huvitatud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Atonen lükkas ümber ministeeriumi ametniku ja Pärnu lennujaama nõukogu esimehe Pille Roosvee eile Eesti Päevalehes avaldatud väite, et Ryanairiga järgmisel 6-7 aastal lennujaama arendamisel plaanis arvestada ei ole.

?Ryanair peaks Pärnu lennujaamale tegema pakkumise ning näitama, milliseid kohustusi on firma valmis võtma,? ütles Atonen. ?Täna on nad mõista andnud, et ehitagu me infrastruktuur valmis, siis me võime tulla Pärnusse.?

Ministri sõnul saab Euroopa juhtiva odavlennufirmaga läbirääkimisi alustada siis, kui firma huvi on selge.

?Mina ei pea õigeks, et riik läheks lennufirma juurde pakkumist tegema,? ütles Atonen. ?Siis süüdistataks meid, et miks me teiste juurde ei läinud.?

Atoneni sõnul ei saa riik ühele lennufirmale eritingimusi teha. ?Kui riik korrastab Pärnu lennujaama infrastruktuuri ning loob sellega seal madalad lennujaamamaksud, siis peame ka Tallinna lennujaamas makse vähendama,? ütles ta.

Ryanairi avalike suhete juht Paul Fitzsimmons ütles Eesti Päevalehele, et firma peab läbirääkimisi 40-50 lennujaamaga Euroopas, kuid lisas, et kunagi ei avalikustata konkreetsete läbirääkimiste käiku.

?Meie sihtturg on terve Euroopa,? ütles ta. Samas ta ei kinnitanud ega lükanud ümber huvi Pärnu lennujaama vastu. ?Tavaliselt pöörduvad lennujaamad meie poole ise,? ütles Fitzsimmons. ?Igal juhul hakkame tõsisemalt läbi rääkima vaid nende lennujaamadega, kus meie tingimused on täidetud.? Ryanair soovib infrastruktuuri, kuhu ise investeerima ei pea, ning madalaid lennujaamamakse.

Hetkel kuum