• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Ryanair ja Eesti riik ootavad teineteiselt pakkumist

  Majandusminister Meelis Atoneni sõnul ootab ministeerium Iiri odavlennufirma Ryanairi konkreetset pakkumist Pärnu lennujaamast lendude alustamiseks.

  Ryanair lisab aga sihtkohtade hulka lennujaamu, mis on ise aktiivselt lennufirma tulekust huvitatud, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Atonen lükkas ümber ministeeriumi ametniku ja Pärnu lennujaama nõukogu esimehe Pille Roosvee eile Eesti Päevalehes avaldatud väite, et Ryanairiga järgmisel 6-7 aastal lennujaama arendamisel plaanis arvestada ei ole.
  ?Ryanair peaks Pärnu lennujaamale tegema pakkumise ning näitama, milliseid kohustusi on firma valmis võtma,? ütles Atonen. ?Täna on nad mõista andnud, et ehitagu me infrastruktuur valmis, siis me võime tulla Pärnusse.?
  Ministri sõnul saab Euroopa juhtiva odavlennufirmaga läbirääkimisi alustada siis, kui firma huvi on selge.
  ?Mina ei pea õigeks, et riik läheks lennufirma juurde pakkumist tegema,? ütles Atonen. ?Siis süüdistataks meid, et miks me teiste juurde ei läinud.?
  Atoneni sõnul ei saa riik ühele lennufirmale eritingimusi teha. ?Kui riik korrastab Pärnu lennujaama infrastruktuuri ning loob sellega seal madalad lennujaamamaksud, siis peame ka Tallinna lennujaamas makse vähendama,? ütles ta.
  Ryanairi avalike suhete juht Paul Fitzsimmons ütles Eesti Päevalehele, et firma peab läbirääkimisi 40-50 lennujaamaga Euroopas, kuid lisas, et kunagi ei avalikustata konkreetsete läbirääkimiste käiku.
  ?Meie sihtturg on terve Euroopa,? ütles ta. Samas ta ei kinnitanud ega lükanud ümber huvi Pärnu lennujaama vastu. ?Tavaliselt pöörduvad lennujaamad meie poole ise,? ütles Fitzsimmons. ?Igal juhul hakkame tõsisemalt läbi rääkima vaid nende lennujaamadega, kus meie tingimused on täidetud.? Ryanair soovib infrastruktuuri, kuhu ise investeerima ei pea, ning madalaid lennujaamamakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Disney maksis F1 ülekannete eest 15 korda rohkem
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Nike väljub täielikult Venemaalt
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
Rootsis läheb kinnisvara odavamaks
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.