19. november 2003 kell 8:32

USA aktsiaturg langes dollari tõttu

USA aktsiaturg langes eile seoses dollari kukkumisega rekordmadalale euro suhtes.

Aktsiaturul kardeti, et dollari langus paneb välisinvestoreid USA turust eemale hoidma.

?Kui dollar jätkab langust võib see käivitada ahelreaktsiooni, mis võib põhjustada dramaatilise aktsiate müügisurve,? ütles ütles Wall Street Accessi kauplemisjuht Keith Keenen Bloombergile. ?Dollari langus on kogunud hoogu ja on saanud päeva uudiseks.?

S P 500 indeks <GR#US.^SPC> langes 0,9 protsenti, 1034,15 punktile. Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> langes 0,9 protsenti, 9624,16 punktile. Nasdaq <GR#US.^IXIC> langes 1,5 protsenti, 1881,75 punktile.

Naftahind tõusis eile kaheksa kuu kõrgeimale tasemele.

?Kõrgemad kütusehinnad ei ole kellelegi head,? ütles Thornburg Investment Management?i kauplemisjuht Thomas Garcia. See tõstab firmade kulusid, inimesed jätavad rohkem raha tanklasse ning jätab vähem raha jõuludeks.

Hetkel kuum