ÄP fototoimetus • 26. november 2003 kell 22:00

Välisministeerium hoiatab reisimise eest kriisikoldesse

Samuti soovitatakse tõsiselt kaaluda reisimist Iraaki ning selle lähiümbruses asuvatesse riikidesse. Hoiduda tasub Kuveiti, Iraani (eriti lääneosa), Süüriasse, Jordaaniasse, Saudi Araabiasse (eriti põhja- ja kirdeosa), Liibanoni ning Iisraeli (Jordani Läänekallas ning Gaza sektor) reisimisel. Neil, kes viibivad mainitud piirkondades, soovitatakse sealt lahkuda.

Kriisikoldes viibides soovitab välisministeerium olla tähelepanelik rahvarikastes kohtades, turistide hulgas populaarsetes ostukeskustes ja meelelahutuskohtades, samuti religioossetes kogunemispaikades. Eriti tähelepanelik tuleb olla välismaalaste seas populaarsetes ööklubides, baarides ja restoranides viibides. Sellist tüüpi kohad on sageli olnud terrorirünnakute sihtpunktiks. Kohti, kus ei ole politsei-, sõjaväe- või teiste julgeolekuüksuste valvet, ei soovitata külastada.

Reisile minnes tuleb lähedastele anda enda ja oma peatuspaikade kontaktandmed. Ühtlasi tasub enne reisile minekut välja selgitada sihtkohariigis asuvate Eesti välisesinduste ning aukonsulaatide andmed. Juhul, kui Eestil konkreetses piirkonnas välisesindus või aukonsulaat puudub, võib probleemide tekkimisel pöörduda ka Läti ning Leedu välisesinduste ja aukonsulaatide poole.

Ööpäev läbi töötab välisministeeriumi valvesekretär, telefon 631 7092.

Autor: ÄP

Hetkel kuum