3. detsember 2003 kell 9:45

Pentagon külmutas 18 miljardi dollari suuruse hankelepingu Boeinguga.

Pentagon külmutas 18 miljardi dollari (235 miljardi krooni) suuruse lepingu Boeinguga 100 õhutankeri tootmiseks, kirjutab Financial Times.

Otsus on tingitud maailma suurima lennukite tootja kahe tippjuhi eetilistel põhjustel vallandamisest eelmisel nädalal, millele järgnes juhatuse esimehe tagasiastumine esmaspäeval. Vastavasisulise otsuse tegi eile USA asekaitseminister Paul Wolfowitz.

Wolfowitzi sõnul oli lepingu külmetamine otseselt seotud kontserni finantsjuhi Michael Searsi ja Darleen Druyuni vallandamisega. Viimane oli USA õhujõududes vastutav algselt 22 miljardi dollari hankekonkursi eest. Boeing võitis hankekonkursi ja Darleen Druyunist sai varsti pärast lepingusõlmimist kontserni asepresident.

Boeingu aktsia <GR#US.BA>hind langes eile New Yorgi börsil 0,50 protsendi võrra 37,83 dollarini.

Hetkel kuum