• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lõuna-Eesti mööblitööstusketist käib üle pankrotilaine

  Lõuna-Eestis täispuidust männimööblit tootvast firmade ketist on paari kuu jooksul pankrotistunud kaks firmat ning kolmanda kohta on avaldus kohtus.

  Septembri algul pankrotistunud mööblifirma OÜ Ruusa Furniture pankrotihaldur Heli Peetsman esitas sellel nädalal Valga maakohtusse pankrotiavalduse, milles palub välja kuulutada mööblitööstusketti kuuluva OÜ Pinus AU pankroti. Tõrvas asuv Pinus AU on Ruusa Furniturele võlgu üle 0,6 miljoni krooni.
  ?Kuna seadmed ja kaubad liikusid teistesse ketti kuuluvatesse firmadesse läbi Ruusa Furniture ning kontsernisiseselt tehingute eest ei arveldatud, on kontserni teised ettevõtted meile kokku võlgu 4,7 miljonit krooni,? põhjendas Peetsman nõuete esitamise vajalikkust.
  Mööblitööstusketti kuulunud Põlvamaa firma OÜ Himma Furniture pankrotistus 30. oktoobril. Himma Furniture on Ruusa Furniturele võlgu 2,5 miljonit krooni.
  Mööblitööstusketi emafirma on offshore-firma taha peituv OÜ Universal Wood Corporation, mida on esindanud vandeadvokaat Tõnu Tuulas.
  Kinnitamata andmeil on mööblitööstusketi peamine omanik Taani hulgimüügifirma DanGarden Aps.
  Ruusa Furniture ja Himma Furniture pankrotihaldurite sõnul ehitasid Universal Wood Corporation ja DanGarden Aps oma äri üles sellele, et omandasid Taani mööblifirmade pankrotipesadest võileivahinna eest seadmeid, panid need Eestis üles, kasutasid maapiirkonna odavat tööjõudu ja müüsid kogu toodangu Taani vahendusfirmale alla omahinna.
  Taani mööblit vorpivas tootmisketis oli viis tegutsevat firmat. Tootmist jätkavad praegu veel pankrotiohus olev Pinus AU ja Mõisakülas asuv Puidutööde OÜ. Pankrotistunud Ruusa Furnitures jätkub töö osalise tööajaga.
  Heli Peetsmani kinnitusel ei õnnestunud tal esimesel enampakkumisel müüa Ruusa Furniture tervikvara. ?Huvilisi oli ligi kümme, kuid kõiki ehmatas seitsme miljoni krooni suurune alghind,? põhjendas Peetsman enampakkumise nurjumist.
  Peetsman lisas, et ta kuulutab järgmisel nädalal välja uue enampakkumise ja seekord alghinda määramata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.