• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maaklerid jätkasid numbrite avaldamist

  Kui kolmapäeval enne turu avanemist avaldasid oma tulemused maaklerfirmad Lehman Brothers ja Bear Stearns, siis eile said oma numbrite avaldamisega ühele poole Goldman Sachs ja Morgan Stanley.
  Goldman Sachsi kvartalikasum kasvas mullusega võrreldes 93 protsendi võrra, 1,89 dollarile aktsia kohta. Sellega ületati analüütikute 1,54 dollariline kasumiootus. Firma käive kasvas 16 protsenti, 5,8 mld dollarile. Tulu sai tuge kauplemisest ja investeerimistegevusest, kuid intressitulu vähenes.
  Morgan Stanley käive kasvas 20 protsenti, 5,1 mld dollarile, jäädes alla 5,3 mld dollarilisele analüütikute ootusele. Firma kasum aktsia kohta tõusis 40 protsenti, 0,94 dollarile. Analüütikud ootasid firmalt 0,90 dollarilist aktsiakasumit.
  Mõlema maaklerfirma aktsiad alustasid neljapäeval kauplemist langusega. Goldman Sachsi aktsia langes kella 18ks 1,4 protsenti, 96,95 dollarile. Morgan Stanley aktsia langes 3,6 protsenti, 55,56 dollarile.
  Kolmapäevased suurkujud alustasid eile solidaarselt miinuses. Lehman Brothersi aktsia langes 0,9 protsenti, 72,74 dollarile. Bear Stearnsi aktsia langes 0,4 protsenti, 76,30 dollarile.
  Kolmapäeval ei valitsenud turgudel sugugi sama suur üksmeel nende firmade aktsiate osas. Bear Stearnsi aktsia tõusis kolmapäeval 2,8 protsenti, 76,60 dollarile. Lehman Brothersi aktsia langes aga 1,6 protsenti, 73,39 dollarile.
  Maaklerfirmade aktsiate langus ei muserdanud turgu, sest need firmad on harva aktsiaturu liigutajateks. USA aktsiaturg aga liikus neljapäeva hommikupoole positiivsetes meeleoludes.
  Kolmapäeval alustas USAs oma debüüti börsi uustulnuk China Life, mille hind tõusis esimesel kauplemispäeval 27 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.