Romet Kreek • 18. detsember 2003 kell 22:00

Maaklerid jätkasid numbrite avaldamist

Kui kolmapäeval enne turu avanemist avaldasid oma tulemused maaklerfirmad Lehman Brothers ja Bear Stearns, siis eile said oma numbrite avaldamisega ühele poole Goldman Sachs ja Morgan Stanley.

Goldman Sachsi kvartalikasum kasvas mullusega võrreldes 93 protsendi võrra, 1,89 dollarile aktsia kohta. Sellega ületati analüütikute 1,54 dollariline kasumiootus. Firma käive kasvas 16 protsenti, 5,8 mld dollarile. Tulu sai tuge kauplemisest ja investeerimistegevusest, kuid intressitulu vähenes.

Morgan Stanley käive kasvas 20 protsenti, 5,1 mld dollarile, jäädes alla 5,3 mld dollarilisele analüütikute ootusele. Firma kasum aktsia kohta tõusis 40 protsenti, 0,94 dollarile. Analüütikud ootasid firmalt 0,90 dollarilist aktsiakasumit.

Mõlema maaklerfirma aktsiad alustasid neljapäeval kauplemist langusega. Goldman Sachsi aktsia langes kella 18ks 1,4 protsenti, 96,95 dollarile. Morgan Stanley aktsia langes 3,6 protsenti, 55,56 dollarile.

Kolmapäevased suurkujud alustasid eile solidaarselt miinuses. Lehman Brothersi aktsia langes 0,9 protsenti, 72,74 dollarile. Bear Stearnsi aktsia langes 0,4 protsenti, 76,30 dollarile.

Kolmapäeval ei valitsenud turgudel sugugi sama suur üksmeel nende firmade aktsiate osas. Bear Stearnsi aktsia tõusis kolmapäeval 2,8 protsenti, 76,60 dollarile. Lehman Brothersi aktsia langes aga 1,6 protsenti, 73,39 dollarile.

Maaklerfirmade aktsiate langus ei muserdanud turgu, sest need firmad on harva aktsiaturu liigutajateks. USA aktsiaturg aga liikus neljapäeva hommikupoole positiivsetes meeleoludes.

Kolmapäeval alustas USAs oma debüüti börsi uustulnuk China Life, mille hind tõusis esimesel kauplemispäeval 27 protsenti.

Hetkel kuum