Madli-Liis Parts • 18. detsember 2003 kell 22:00

Pühadevaba bossa

?Una Bossa? koondab väga isikupäraseid muusikuid. Kitarristide Riho Sibula ja Jaak Sooäärega musitseerivad Mihkel Mälgand kontrabassil ja Petteri Hasa trummidel. Kaasatud on DJ Raul Saaremets, kelle moodsad klubihõngulised biidid loovad laval sündivale põnevaid varjundeid.

Kontserdi maiuspalaks kujuneb kindlasti lugude valik Riho Sibula peatselt ilmuvalt plaadilt ?Jahe sinine?. ?Riho Sibula lähenemine ja mõtted brasiilia pärimuskultuurist on ebatavalised, sügavalt originaalsed,? räägib oma ootustest kontserdi produtsent Madis Kolk.

?Una Bossa? üht mootorit, elektrikitarrist Jaak Sooäärt tuntakse uuendusmeelse eksperimenteeriva džässimuusikuna. Mitmed palad selles põhjamaiselt kargehõngulises õhtus pärinevad just tema sulest. Sooäär kinnitab, et tema lugudest päikseliselt magusat bossat oodata ei maksa ? pigem karget romantikat. ?Tuledes linna kohal talvises öös hõljub unistus kauge brasiilia lendlevatest rütmidest,? on kitarrist sõnastanud kontserdi meeleolu.

Evergreen?e ei lubata. Küll aga mitmekesist ja vürtsikat muusikat, vahel peenelt kriipivat, vahel sügavalt enesesse süüvivat.

Hetkel kuum