Peeter Raidla • 5. jaanuar 2004 kell 6:46

Põhjarannik: Ida prefektuuri uus juht lubab mobiilsust

Aasta algusest Ida- ja Lääne-Virumaa ning Narva prefektuure koondava Ida prefektuuri uus juht Kalev Prillop lubab muuta korrakaitsjad mobiilsemaks.

Ajaleht Põhjarannik kirjutas, et lisaks oli Prillop lubanud suurendada ka töötajate arvu.

Läinud reedel ametisse astunud endine Eesti politsei sideohvitser Peterburis Kalev Prillop kinnitas, et esimesed paar kuud kuluvad uue struktuuri töölesaamiseks, sellealasteks nõupidamisteks kulus ka esimene tööpäev prefektina. 'Kindlasti tekitab seniste prefektuuride ülesannete jagamine osakondade vahel esialgu segadust, ka inimestele,' tunnistas ta ning lisas, et protsessi võivad venitada ülesannete juriidilised üleandmised.

Kui aga uus struktuur kord tööle saab, siis tahab prefekt muuta politseiüksused senisest mobiilsemaks ja koondada need ühtse juhtimise alla. 'See puudutab just patrulle ning annab võimaluse suunata neid sinna, kuhu vaja, ega seo neid mingi kindla väikese territooriumiga,' tunnistas ta.

Hetkel kuum