Loodus maalidel

Tiina Kolk 09. jaanuar 2004, 00:00

Kõik on ilus, aga neis tuttavlike motiividega ideaalmaastikes on mingit seletamatut ärevust ja ootust. Kas selle põhjustajaks on sürreaalsed valgusvihud, kahtlane uduvine või suur muna, mille Toomas Vindi pintsel on mitmele maalile jäädvustanud?

Väljapaneku 29 teosest on valdav osa möödunud aastal signeeritud (ainult kuus kannavad aastaarve 2001 ja 2002) ja spetsiaalselt Haus Galerii näitusele mõeldes maalitud. Need tööd on kunstnik teinud tavapärasemast väiksema formaadiga. Kui Toomas Vint võrdleb oma varasemaid maale novellide ja romaanidega (1,5×1 meeter), siis praeguse näituse töid luuletustega. ?Need on nagu mingi impulsi ära maalimine,? ütleb ta. Autori sõnul on suurem osa töödest fantaasia-maastikud, äratuntavaid paiku polegi ta kujutanud. ?Oluline on looduse meeleolu ? seda ei saa kirjeldada, seda saab maalida, vahel,? avab Vint.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing