Valio Eesti juht Peeter Puskai kaotas koha

15. jaanuar 2004, 10:17

Eilsest ei tööta Valio Eesti ASi tegevjuhina Peeter Puskai, ettevõtte Eesti juht on nüüd Timo Malmi.

Timo Malmi, kes siiani oli Valio OY Baltikumi asepresident, ütles, et Puskai lahkumist ei saa kommenteerida. 'Eile oli tema viimane päev, praegu juhin Valio Eestit mina,' rääkis Malmi. Ta lisas, et on enamiku ajast Eestis kohapeal, kuid ei oska öelda, kui kauaks ta Valio Eestit juhtima jääb.

Valio ei ole veel avaldanud eelmise aasta tulemusi, kuid esimese üheksa kuu tulem oli 1,1 miljonit krooni suurune kahjum, mis ettevõtte teatel mõnevõrra ületas esialgselt planeeritut. 2002. aastal teenis Valio Eesti 231 mln kr suuruse käibe juures 300 000 krooni suuruse kasumi.

Eelmise aasta lõpul ostis Valio enamusosaluse Eesti suurimas juustutootjas Võru Juust. Selle ostuga sai Valio Eestist siinsel turul üks suuremaid piimavarujaid ning turuosa valmistoodete turul on ettevõttel ca 30 protsenti.

Timo Malmi ütles, et Võru Juustuga seoses on kavas ellu viia muudatusi, kuid neist on veel vara rääkida. 'Ekspordi osas tuleb seoses 1. maiga kindlasti muutusi, ettevõtte juhtkonnas aga muudatusi ette näha pole,' ütles ta.

Valio kontserni strateegia on aastaks 2010 olla Soomes ja Läänemere-äärsetes riikides turuliider, seisab ettevõtte koduleheküljel. Venemaal on Valio müügiettevõtte, mis müüb piimatooteid Peterburis ja Moskvas. Müügiettevõte on Valiol ka Leedus, Lätis on Valiol ühisettevõte. Eestis kuulub Valiole Laeva meierei ning turuosa siinsel turul on ca 30 protsenti.

Peeter Puskai töötas enne Valio Eestisse asumist ETKs, saneeris Rakvere lihakombinaadile kuuluvat Rigas Miesnieksi ning tegutses oma konsultatsioonifirmas. Valio Eestis töötas Puskai veidi üle kahe aasta, olles esimene selle ettevõtte eestlasest juht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing