Nortel võitles USA majanduskasvuga

Raivo Sormunen 02. veebruar 2004, 00:00

Reedest börsipäeva kiskusid pooleks kaks vastuolulist uudist. Esiteks võrguseadmete tootja Nortel Networki üllatavalt head kvartalitulemused, teisalt aga pettumuse valmistanud USA majanduse neljanda kvartali majanduskasv.

Neljapäeva õhtul pärast börside sulgemist oma kvartalitulemused avaldanud Nortel Networks rõõmustas investoreid 0,11 dollari suuruse aktsiakasumiga (analüütikute keskmised ootused olid Thomson Financiali andmeil 0,02 dollari peal). Firma suutis esimest korda viimase kolme aasta jooksul näidata müügikasvu ? ja seda kohe 12% jagu. Uudis tõstis Stockholmi börsil Ericssoni 16,50 Rootsi kroonini (+6,5%) ja Pariisis Alcateli 13,28 euroni (+2%).

Etterutatult olgu öeldud, et Nortel Networks oli reedel New Yorgi börsi nii aktiivseim kui ka enim tõusnud väärtpaber. Aktsia sulgus viimase kahe aasta kõrgeimal tasemel, 7,82 dollaril, lisades päevaga oma hinnale 19%.

Euroopas jätkus suur huvi ravimissektori aktsiate vastu. Põhjust andis selleks Wall Street Journal, mille andmeil võib Novartis teha omapoolse pakkumise Prantsusmaa ravifirma Aventise ülevõtmiseks. Firma võib seega luhta ajada Sanofi-Synthelabo huvi, kes pakkus alles hiljuti Aventise ülevõtmise eest 46 mld eurot. Novartise aktsia hind langes reedel uudise peale 0,7%, kuid Aventise ja Sanofi aktsiad tõusid ? vastavalt 3,7% ja 2,3%.

USA börsidel andis reedel tooni neljanda kvartali 4%ni ulatunud majanduskasvu näitaja. Pealtnäha kobedat numbrit varjutas analüütikute keskmiselt prognoositud 4,8%ne tõus ja kolmandas kvartalis registreeritud 8,2%ne kasv. USA juhtivad börsiindeksid langesid reedel 0,1?0,3%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing