Ülo Toomsalu • 10. märts 2004 kell 5:50

EPL: Eesti ohtlikumad teelõigud asuvad Ida-Virumaal ning Tartu ümbruses

Maanteeameti koostatud statistikast selgub, et eelmisel aastal juhtus kõige rohkem inimvigastustega liiklusõnnetusi Ida-Virumaal ning Tartu ümbruses.

Maanteeameti analüüsi- ja infobüroo juhataja Sirje Lilleoru sõnul saab möödunud aasta liiklusõnnetuste põhjal Eestis välja tuua neli kõige probleemsemat piirkonda, kus inimvigastustega õnnetused korduma kippusid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Samas märkis Lilleorg, et nn black-spot?id ehk mustad augud liikluses, kus õnnetusi juhtub sagedamini, võivad aastate lõikes erineda.

Näiteks oli Paide linna ümbruses 2002. aastal palju õnnetusi. Eelmine aasta oli aga suhteliselt rahulik. ?Probleemsematel kohtadel hoiame silma peal,? kinnitas Lilleorg. ?Meil on olemas selliste kohtade tarvis ka spetsiaalne märk, kus kaks autot on ninapidi koos. Ma ei teagi, kas juhid seda lihtsalt ei vaata või siis hindavad oma võimeid üle.?

Statistika põhjal on just Ida-Virumaa ning Tartu ümbrus viimastel aastatel silma hakanud raskemate liiklusõnnetuste sagedusega. Peamisteks põhjusteks on seejuures tihe liiklus suuremate linnade ümbruses, kehvad teeolud ning juhtide kogenematus.

Hetkel kuum