Ülo Toomsalu • 6. aprill 2004 kell 6:11

SLÕL: Riik kannab tuhanded gaasimaskid maha

Kuna riigi julgeolekuvarude hulka kuuluvad tuhanded gaasimaskid ning muud isikukaitsevahendid on peagi aegunud, kantakse nad maha, uusi asemele aga ei osteta.

Siseministeeriumi julgeoleku asekantsleri Kalev Timbergi sõnul ületavad kõik isikukaitsevahendid (nende hulgas gaasimaskid ja -torbikud kui muud hingamisteede kaitsevahendid) käesoleva aasta teisel poolel ja järgmise aasta esimesel poolel kasutusaja ja kuuluvad mahakandmisele, kirjutab SL Õhtuleht.

«Lähikuude jooksul vaadatakse üle kogu riigireservi struktuur, nomenklatuur ja kogused, lähtudes reaalsetest ohtudest ja riskidest,» ütles Timberg.

Tema kinnitusel pole gaasimaskitorbikuid plaanis asendada, kuna küsimus julgeolekuvaru kontseptsioonist on palju laiem. «Neljapäevane valitsuse kabinetinõupidamine otsustas, et uue riigireservi ideoloogia visioon peab valmima 15. juuniks,» lausus Timberg.

Hiljuti tuli välja, et Tartu üksik-päästekompanii hoiustatavast julgeolekuvarust on kasutamiskõlbmatuks muudetud 32 000 gaasimaski. Nimelt on üks sealne töötaja müünud aastatel 2000-2001 suurema osa Tartu üksik-päästekompaniis hoitavatest gaasimaskifiltritest, mis kuulusid riigi julgeolekuvarude hulka.

Hetkel kuum