16. aprill 2004 kell 9:16

CA IB soovitab müüa Eesti Telekomi aktsiat 125 krooni läheduses

Austria investeerimispank CA IB soovitab müüa Eesti Telekomi aktsiat selle hinna lähenemisel 8,0 eurole (125,17 kroonile).

?Oleme üllatunud, et TeliaSonera tegi pakkumise jättes tähelepanuta valitsuse ideed hinna osas,? kirjutab pank analüüsis. ?Kui riik oma aktsiad ei müü, muutub pakkumine tühiseks. Siis puudub võimalus, et TeliaSonera saaks minimaalselt soovitud 85 protsendist osalust Eesti Telekomis.?

Pank usub , et Eesti Telekomi aktsia õiglane hind on 7,70 eurot (120,48 krooni) Õiglase hinna vahemik 7,4 kuni 8 eurot peegeldaks 20-30 protsendist preemiat võrreldes Kesk-ja Ida-Euroopa telekomisektori ettevõtte väärtuse/kasumit enne põhivara kulumi suhtarvu (EV/EBITDA).

?Kuigi pakkumine oli allpool seda taset on arvestades dividendi pakkumise hinnaks 7,62 eurot (119,23 krooni), mis näib sisaldavat põhjendatult suurt ülevõtmispreemiat. Seetõttu me usume, et investorid ootavad ja vaatavad.

Eesti Telekomi esimese kvartali tulemus oli panga hinnangul pettumustvalmistav.

?Käive kasvas 10 protsenti (2,6 protsenti meie ootuste enam), kuid kulumieelne kasum langes 3,3 protsenti. Seda oli 8,3 protsenti oodatust vähem,? kirjutas pank. ?Langesid nii mobiilside kui fiksliinide marginaalid.?

Maksudeeelne kasum oli 17 protsenti väiksem, kui CA IB ootas.

Hetkel kuum