SLÕL: Maa-aluse bussiterminali avapäevad möödusid valutult

26. aprill 2004, 08:13

Laupäeval reisijatele avatud Viru keskuse maa-aluse bussiterminali esimesel tööpäeval tekkis vaid kolm graafikujärgset busside hilinemist.

Üleeile kell 5.31 läbis Viru keskuse maa-alust terminali esimene Lasnamäele suunduv buss. Laupäeval avatigi Tallinnale 60 miljonit krooni maksma läinud bussijaam 19. ja 44. liini sõidukitele, mõlemal marsruudil sõidab sealtkaudu viis «väikest» bussi, kirjutab SL Õhtuleht.

Tallinna Autobussikoondise pressiesindaja Sirje Rohu sõnul oli nädalavahetusel bussiterminalis väga rahulik.

«Ilmselt pole inimesed veel uue peatuskohaga harjunud ning see vajab põhjalikumat sissetöötamist,» märgib Roht.

Bussiterminali juhtivspetsialisti Taavi Toomsalu sõnul ootas esimestel päevadel terminalis bussi 5- 15 inimest.

Kõik maa all liiklevad bussijuhid on terminalis harjutamas käinud, märgib Toomsalu. Täit koormust terminalile korraga ei anta - järgmised liinid lisanduvad mai alguses, kui ollakse veendunud, et foorid ja bussidesse paigutatud andurisüsteemid toimivad nagu vaja.

«Bussidesse on nimelt paigaldatud väike andur, mis fikseerib sõiduki jõudmise Hobujaama dispet?ipunkti. Seal on juhil aega 10 minutit puhata, seejärel suundub ta mööda Laikmaa tänavat spetsiaalselt ühistranspordile mõeldud sõidureas Kaubamaja ristmikult maa-alusesse terminali,» kirjeldab Roht.

Et busside peatumisaeg terminalis on piiratud, siis bussijuhid seal talonge ei müü. Pileti saab näiteks osta ka bussiterminali R-kioskist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing