Alvar Jõgeva • 6. mai 2004 kell 11:34

Börsikommentaar: Euroopa languses enne intressiotsust

Euroopa aktsiad langesid, enne Euroopa Keskpanga otsust intresside muutmise või samaks jätmise üle. Löögi alla sattusid finantssektori aktsiad.

Turul vedasid langust BNP Paribas ja HSBC. Esimene neist teatas 31 protsenti kasvanud kvartalikasumist, mis ulatus 1,26 miljardi euroni. Tulemus sisaldas siiski 397 miljoni euro ulatuses erakorralist tulu. Numbrid on esmapilgul head, kuid sisaldavad erakorralist tulu ja väga madalaid provisjone. See on ka arvatavasti põhjus, miks aktsiad kauplevad miinuses.

Helsingi börsil head tulemused avaldanud Marimekko aktsiad kauplevad üle 4% kõrgemal eilsest tasemest. Olen iskiklikult kaalunud Marimekko aktsiate ostmist, kuid aktsia hind liikus eest ära. Eriti meeldis mulle Marimekko siis, kui Eesti rõivatootja Baltika oli raskustes. Hetkel olen Baltika suhtes juba positiivsemalt meelestatud, kuna paistab, et suurematest raskustest ollakse välja tuldud. Marimekko viimaste aastate edu on põhinenud retrotrendil, kuna ma pole moeajakirjanik, siis on mul raske hinnata, kaua võib sedaviisi edu saavutada.

Nokia aktsiad kauplevad praktiliselt eilsel sulgemistasemel. Väikest vastupanu osutab arvatavasti 12 euro tase. Eile tugevalt esinenud Ericssoni aktsiad on täna protsendi jagu miinuses.

Indeksifutuuride järgi võib hetkel ennustada USA turgude avanemist eilsest sulgemistasemest madalamal.

Hetkel kuum