Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tapeedipoed on leidnud oma ni?i

  Endise Kalevi kommivabriku taha tekkinud sisustuspoodide piirkonnas võib tapeete leida vähemalt neljast kauplusest. Ühel pool kätt on sisustussalong Muster, kes pakub tapeetide kõrval ka kõikvõimalikke muid sisustuskaupu, ning salong Põrrand & Zein, kus on lisaks tapeetidele ka põrandakattematerjale ja sisustuskangaid.
  Teisel pool kätt asuvad kaks väiksemat tapeedipoodi: Rootsi firma Sandberg tapeeti müüv firma Morreks kauplus ja Scandinavia tapeedisalong, kus müüakse samuti Rootsi firma Borastapeter tapeeti.
  Pärnu maantee tapeedisalongidest eristus enam teistest Muster, mille õhkkond on kodune ja romantiline ning mille laia tootevalikut võib sisustusfänn jääda uudistama pikaks ajaks. Salongis pakutavaid laia valikuga seinakatteid iseloomustab Kadri Tarbe Pärtelpoeg kui väga kaasaegseid. ?Nemad julgevad trendist väljapoole ka vaadata,? tõdeb ta.
  Mustris müüakse muu hulgas Inglise kodusisustuse klassikasse kuuluvaid kaubamärke, nagu Sanderson ja Morris. Viimast armastavad eriti ka meil elavad välismaalased, teab Tarbe Pärtelpoeg rääkida.
  Klassika kõrval võib kataloogidest leida nii 70. aastate mõjutustega lillelisi tapeete, peeneid siiditapeete kui ka moodsaid puiduimitatsiooniga ja bambustapeete.
  Hea on ka Mustri tapeetide saaliväljapanek. Küllalt palju on rulle kohapeal, samuti on osa tapeete välja suurtel tahvlitel, mis annavad seinakattest tõesema mulje. Kadri Tarbe Pärtelpoja kogemustel on ka tellimine Mustrist n-ö valutu.
  Mustri kõrvalmajas, üle parkimisplatsi asub sisustussalong Põrrand ja Zein, kus põhiliselt käib tapeedivalik kataloogi vahendusel. Võrreldes teiste tapeedipoodidega, on Põrrandas ja Zeinas enam ameerikalikku stiili seinakatteid, mida iseloomustab külluslikkus ja kohatine raskepärasus. Hinnaklassilt on sealne tapeedivalik teiste külastatud kauplustega võrreldes keskmiselt kallim.
  Teisel pool Pärnu maanteed asuvad Morreksi ja Scandinavia tapeedisalong, mis küll mõlemad müüvad Rootsi tapeeti, ent erinevad stiililt. Sandbergi firma torkab silma peene ja puhta kvaliteediga, Borastapeter on lihtsam ja maalähedasem. Viimase tagasihoidlikud tapeedid on vähem mustrilised ja pehmemad.
  Borastapeteri valikust toob Kadri Tarbe Pärtelpoeg esile Moment-kollektsiooni, millist teistel pakkujatel ei ole. ?See on väga vastupidav, sobides näiteks koridoridesse,? räägib Tarbe Pärtelpoeg.
  Mõlemas salongis on piisavalt avarust, mis võimaldab tapeete ka eemalt vaadata. Scandinavia tapeedisalongis on väike lastenurk, kus lapsed võivad sel ajal joonistada, kui emad-isad tapeeti valivad.
  Muljet avaldava valikuga on Tatari tänaval asuv Disain Digesto salong, kus põhiliselt müüakse sisustuskangaid ja tapeete saab valida kataloogist. Disain Digesto seinakatete rosinad on disainerite Ulf Moritzi ja Verner Pantoni kollektsioonid, mis eristuvad efektsuse ja ootamatuste poolest, sobides neile, kes vastanduvad n-ö massimaitsele. Kallimast hinnaklassist on Disain Digestos näiteks korgist ja intarsiatehnikas seinakatted.
  Klassikalised ja kvaliteetsed on tapeedid ka sisustussalongis Projectsell, kes samuti pakub tellimisvõimalust kataloogivahendusel. Projectselli tootevalikust eristuvad Soomes käsitsi vanade tapeedimustrite järgi tehtud tapeedid, mis stiililt sobivad hästi näiteks Kadrioru majadesse.
  Projectsellist üle tee asuv TLS Grupp pakub klassikalist tapeedivalikut, mille seas kohtab silmatorkaval määral siidiläikelist vinüüli.
  Mustamäe teel asuv Tapeedikeskus pakkus külastatud salongidega võrreldes teistsugust valikut nii hinnalt kui ka väljanägemiselt. Kahvatu värvivalik, äranäpitud ja määrdunud rullid inspiratsiooni ei tekitanud. Siiski tõdes Tarbe Pärtelpoeg, et hea õnne ja kandva idee korral võib sellestki valikust saada hea lahenduse soodsa hinnaga.
  Kadri Tarbe Pärtelpoeg: Kui mõni aasta tagasi rõhusid trendikad seinakatted eelkõige materjalile, siis nüüd on tulnud rohkem kujundeid. Moekad tapeedid mängivad mitte niivõrd värvi, kui näiteks op-kunsti efektidega. See eeldab aga vajadust ruumilahendus tervikuna läbi mõelda. Selgeks tuleb teha, mis saab teistest asjadest ? näiteks kas ja kuidas panna seinale pilti, kui sein on juba kirju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Ryanairi juht: odavlendude aeg on möödas
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Sanktsioonid ei anna alust sadamatesse kogunenud väetise riigistamiseks
Põllumeeste ettepanek Muugale ja Sillamäele sanktsioonide tõttu kuhjunud väetised lihtsalt riigistada ja oksjonil maha müüa ministeeriumites toetust ei leidnud, sest sanktsioonid ei tähenda, nagu saaks külmutatud varasid lihtsalt ära võtta.
Põllumeeste ettepanek Muugale ja Sillamäele sanktsioonide tõttu kuhjunud väetised lihtsalt riigistada ja oksjonil maha müüa ministeeriumites toetust ei leidnud, sest sanktsioonid ei tähenda, nagu saaks külmutatud varasid lihtsalt ära võtta.
Erakondade reitingud: SDE möödus Isamaast ja Eesti 200st
Viimaste Norstati ja MTÜ Ühiskonnauuringute instituudi tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 34,4%, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda 19,8%, ja Keskerakonda 16,3% valimisõiguslikest kodanikest.
Viimaste Norstati ja MTÜ Ühiskonnauuringute instituudi tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 34,4%, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda 19,8%, ja Keskerakonda 16,3% valimisõiguslikest kodanikest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.