Börsikommentaar: Baltika maikuu tulemuste ootuses

17. juuni 2004, 09:10

Baltika avaldab täna maikuu majandustulemused, mis peaksid näitama jätkuvat olukorra paranemist.

Kuigi ennustamine on tänamatu töö, julgen prognoosida 50 miljoni krooni suurust käivet ja 4 miljoni kroonist kasumit. Ettevõttele peaksid edu tooma jätkuvalt vanad sissetöötatud kaubamärgid. Minu arvates oli Montoni kaubamärk strateegiline viga, selle arendamisse kulutati palju raha, kuid enamus sellest jäi tagasi tulemata. Arvatavasti väheneb Montoni kaubamärgi müügi osakaal ka edaspidi.

Olen siiski viimasel ajal märganud, et paljud kogenud investorid on Baltika suhtes positiivsemaks muutunud ja osa neist ka aktsiaid ostnud. Siiski tuleb investoritel arvestada, et Baltikal on üsna suur võlakoorem, mis muudab investeerimise riskantsemaks. Baltika võlakirjade tootlus on üle 10 protsendi, mis näitab, et investorid hindavat ettevõtet riskantseks. Võrdlusena võib tuua teiste võlakirjade 3-4 protsendilise tootluse. Samas kui Baltika võlakirjad noteeritaks börsil pakuks see riskialtimatele investoritele võimaluse korralikku tootlust saavutada.

Tallinna börsi liideraktsiate liikumisi võib mõjutada ka lähenev optsioonireede, mis tähendab juuni optsioonide lõppemist. Tavaliselt liiguvad optsiooni alusvaraks olevad aktsiapakid juba mõni päev varem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing