ERGO Varahaldus: Me ei plaani kellegagi ühineda

15. juuli 2004, 12:07

ERGO Varahaldus teatas pressiteates, et ei plaani teiste pensionifondidega ühineda, nagu kirjutas tänane Postimees.

Järgneb ERGO Varahalduse pressiteade:

Tänases, 15. juuli Postimehes (vt ?Pensionikindlustuse turul algas kauaoodatud ühinemine?) väidab LHV Varahalduse juhatuse liige Tõnno Vähk, et ?...võib pensioniturul tulla ühinemisi veelgi, kui mõni kolmest pensionifonde haldavast pangast on nõus näiteks ERGO Varahaldust üles ostma.?

ERGO Varahalduse nõukogu liige, ERGO Kindlustuse ja ERGO Elukindlustuse juhatuse liige Kaido Kepp kinnitab, et Postimehe ajakirjaniku Erkki Erilaiu artiklis esitatud väide ei vasta tõele. Samuti on väär samas artiklis esitatud väide, nagu oleks LHV ja Seesami ühinenud pensionifond nüüd varade poolest suurim mittepangast pensionifondihaldur Eestis.

Kaido Kepp kinnitab, et ERGO Varahaldus ei kavatse kellegagi ühineda ja jätkab iseseisvalt.

ERGO kaubamärk tähendab ennekõike universaalsete finantsteenuste pakkumist, kuhu kuuluvad nii elu- kui kahjukindlustus ja pensionifondid. ERGO pensionifondidel on lisaks Eesti klientidele juba ligi 20 000 pensionifondi klienti Leedus ja müügi edenedes kindlasti veelgi rohkem kliente nii Eestis kui Leedus.

ERGO käsitleb Baltimaid tervikuna ja Eestit selle terviku ühe osana. Laia finantsteenuste valikut pakkuv ERGO kaubamärk aga on üle-Euroopalise taustaga: ERGO peakontor asub Saksamaal Düsseldorfis ja ERGO kaubamärk on esindatud 23 Euroopa riigis.

Eelmise liitumisperioodi seisuga oli ERGO pensionifondide turuosa Eestis 3,6%; LHV Varahaldusel 1,4% ja Seesam Varahaldusel samuti 1,4%. Kuna kokkuvõtteid tehakse iga liitumisperioodi lõpul, siis on need arvud turuosa ametlikuks hinnanguks ka praegu. Seega on ühinenud Seesami ja LHV pensionifondi turuosa kokku (2,8%, tänase Postimehe andmetel aga koguni vaid 2,6%) oluliselt väiksem kui ERGOl.

ERGO Varahalduse fondijuht Aadu Oja märkis lisaks, et ERGO Tuleviku Pensionifond on juba viimased pool aastat olnud kõige parema tootlusega fond turul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing