Kosmeetikafirma ost lennutas Procter & Gamble kasuminumbreid

03. august 2004, 12:56

USA suurima majapidamistarvete tootja Procter amp; Gamble neljanda kvartali müük hüppas tänu kosmeetikaüksuse ostule ja arenevate turgude kiirele kasvule 44%.

Kompanii kasum tõusis lõppenud majandusaasta viimases kvartalis 1,37 miljardi dollarini (0,50 dollarit aktsia kohta). Möödunud aasta samas perioodi kasum ulatus 955 miljonit dollarini, kuid see sisaldas ka restruktureerimiskulusid, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Müük kasvas 19% ning jõudis 12,96 miljardi dollarini. Kompanii müügi kasvule aitas kaasa (8% ulatuses) möödunud aasta septembris üle võetud Saksamaa kosmeetikakaupade tootja Wella. Lisaks toetas müüki (3%) veel ka dollari nõrkus.

?Me oleme tugevadanud oma äri ja laienenud maailmas kolmandat järjestikkust aastat,? ütles ettevõtte tegevjuht A.G. Lafley, kiites veel ka ettevõtte viimastel aastatel tehtud süstemaatilisi ja struktuurseid muutusi ja fokuseerimist oma strateegiale.

?Lafley fokuseerimine tervisele ja ilule on ettevõtte jaoks olnud tõeliselt positiivne,? ütles Jensen Investment Management analüütik Eric Schoenstein. ?Nad on õigetes kategooriates hästi positsioneeritud,? lisas ta.

Tänu kosmeetikatootja Wella 6,9 miljardi dollari suurusele ostule on Procter amp; Gamble jõudnud müügiahelas üha tarbijale lähemale. Kosmeetikaüksuse ost aitas kompanii kosmeetikaüksuse käivet kvartaliga tõsta 43%.

Samuti kasvatab Procter amp; Gamble Herbal Essence shampoonide müüki Lääne-Euroopas ka Olay nahakreemide müügimahte USA jaemüügi kettides. Lisaks suutis ettevõtte möödunud aastal esmakordselt müüa Head amp; Shoulders shampooni üle miljardi dollari eest.

Arenevatel turgudel kasvasid lõppenud majandusaastal Procter amp; Gamble müügimahud 19% võrra (ülevõtmisi arvestamata 10%).

?Procter amp; Gamble investeerib tugevalt Hiina ja teistesse riikidesse, kus ta kiiresti kasvatab oma turuosa ja kasumlikkust,? ütles Credit Suisse First Boston analüütik Lauren Lieberman.

Nii käimasoleva esimese kvartali kui ka kogu 2005. majandusaasta tulemus peaks Procter amp; Gamble teatel kattuma analüütikute positiivsemate prognoosidega. See tähendaks umbes 0,72 dollarist esimese kvartali ja 2,58 dollarist kogu aasta kasumit aktsia kohta.

Procter amp; Gamble aktsia tõusis eile New Yorgi börsil 2,3%, tasemeni 53,34 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing