Ülev loodus ja stiilne seltskond kohtuvad Oru pargis

Marko Kaldur 13. august 2004, 00:00

Tundub kui aastasadade tagune moment, mis filmidest nähtud või raamatutest loetud. Ent siiski - tegu on täiesti tänapäevase üritusega - Oru pargi promenaadiga.

Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva puhul toimub igal aastal Toilas Oru pargis promenaad, mis kogub kokku nii Ida-Virumaa prominentsemad tegelased kui ka kuulsused kaugemalt. Konstantin Pätsi kunagise suvelossi asukohale saabuvad härrasmehed ja prouad kohalikest juhtstruktuuridest, omavalitsustest, aga ka paljud valitsuse liikmed, riigikogulased ning külalised kaugemaltki.

Kõik nad suunduvad 19. augustil Oru pargi promenaadile, et üheskoos huvitavalt aega veeta, stiilsete peokostüümidega edvistada ning nautida kaunist ilma, imeilusat loodust ning mõnusaid muusika- ja promeneerimiselamusi.

Kaitsealune Oru park on Eesti üks rikkalikematest taimestikukaitsealadest, kus sadu erinevaid taimeliike kasvamas. Muu hulgas leiab pargist ka müstilise Hõbeallika, mis muinasajal pelgupaigana kasutusel olnud, praegu aga endast romantilist puhkepaika kujutab.

Selleaastase Oru pargi promenaadi kava juhib Tõnu Kilgas. Promenaadi käigus kuuleb muusikalisi vahepalu eri taidlejate esituses. Esinevad Jõhvi Bigband, Voka segakoor ning Ooper-kvartett. Esinejatest on promenaadile kutsutud ka Jassi Sahharov, Pille Lill, Kristina Vähi ja Taavi Tampuu. Pargi minevikust pajatab promeneerijatele ajaloolane Jüri Kuuskemaa. Pargis on mitmeidki võimalusi kõnede ja muusikapalade vahel oma aega veeta - näitused, portreede ja sketshide maalijad, söögikohad ja vaatamisväärsused.

Tänavuse promenaadi eripäraks on palve igal külastajal kaasa võtta mask, mille varjus mööda maalilisi pargiradu ringi uidata ja huvipakkuvaid külalisi piiluda. Traditsiooniliselt on peo peremeesteks Ida-Viru maavanem ning Toila vallavanem.

Kasulik info:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing