Põllumeeste looduskahju hindamise eksperttöörühm moodustatud

01. september 2004, 10:03

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo allkirjastas eile ooduskahju hindamise eksperttöörühmade moodustamise käskkirja, teatas põllumajandusministeerium.

Töörühmi moodustati ministri käskkirja alusel 15 s.o igasse maakonda üks. Töörühma kuulub 3 liiget - kohaliku maaparandusbüroo juhataja, Taimetoodangu Inspektsiooni spetsialist ja põllumajandustootjate ühenduse esindaja.

Töörühma ülesandeks on anda arvamus loodusõnnetuse või ebasoodsate ilmastikutingimuste tagajärjel kahju (edaspidi looduskahju) tekkimise ja selle ulatuse kohta maakonnas või selle teatud piirkonnas. Töörühm kontrollib põllumajandustootjate poolt esitatud käskkirja lisana kinnitatud teatisel toodud andmete vastavust tegelikkusele ja looduskahju ning selle ulatust kohapeal. Eksperttöörühmadel tuleb lisaks ilmastiku mõjule selgitada ka kõikide teiste tegurite mõju nagu näiteks maaparandussüsteemi hooldatus, agrotehnikarikkumisi jne põllumajandustootmisele. Looduskahju tekke ja ulatuse hindamisel võetakse arvesse kõikide põllumajandustootjate esildisi, kaasa arvatud põllumajanduslikku haridust andvate õppeasutuste teatisi, kes on deklareerinud oma maid Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametis (PRIA), kuid teatise esitamisega ei kaasne õigust kahjude kompenseerimiseks.

Töörühm esitab hinnangu põllumajanduslikku tootmist mõjutanud looduskahju, selle tekkimise põhjuste ja ulatuse kohta maakonnas Põllumajandusministeeriumile käesoleva aasta 27. septembriks. Saabunud teabe alusel koostatakse hinnang kogu Eesti territooriumi kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing