• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kallis nafta kärbib kasumeid

  Rekordilise tasemeni tõusnud nafta hind hoidis teisipäeval USA aktsiaturgudel tõusuhoogu kinni ja andis investeerimispangale Goldman Sachs eile põhjust Euroopa lennufirmade kasumiprognoosid üle vaadata.
  New Yorgi kaubabörsil tõusis teisipäeval musta kulla barreli hind esmakordselt ajaloos üle 51 dollari, tekitades järjekordselt mure tõusvate energiahindade pärast, mis võivad kahandada tarbimist ja vähendada ettevõtete kasumeid. Lisaks muretsetakse läheneva talvise küttehooaja pärast ning kardetakse, et tavaline aastalõpu aktsiaralli võib börsidel jääda nõrgaks.
  ?Ma arvan, et raha tahab turule tulla, kuid ebakindluse pärast on investoritel kõhklused,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg Wachovia Securitiesi peamaakler Michael Murphy. ?Sellel nädalal hakkavad saabuma kolmanda kvartali majandustulemused, reedel tulevad tööturunäitajad ning need suunavad turgu kas siis ühes või teises suunas,? lisas Murphy.
  Ehkki USA kaubandusministeeriumi avaldatavad tööturunäitajad on alati investorite luubi all, peetakse seekordseid näitajaid eriti oluliseks, sest ollakse ebakindlad majanduse taastumises.
  Euroopa börsidel juhtisid eile langust lennufirmade aktsiad, kuna Goldman Sachs hakkas sektori esindajate 2004. aasta kasumiprognoose üle vaatama. Investeerimispank alandas nii Air France?i, British Airwaysi kui ka Ryanairi prognoose, sest rekordiline nafta hind kasvatab lennufirmade kulusid.
  Nafta hind on sel aastal tõusnud 58% ning seetõttu on reisi- ja puhkusetööstuse aktsiad kõige kehvemini esinenud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.