• Jaga lugu:

  Euroopa börsid: Statoili aktsia rekordtasemel

  Taas uue rekordini kerkinud nafta hind on tõstnud uue kõrgtasemeni Oslo börsil ka riigi suurima naftatootja Statoil ASA aktsiaid.

  2001. aasta suvest börsil noteeritud Statoil oli keskpäevaks lisanud oma hinnale 1,8% ning jõudnud 101,50 Norra kroonini.
  Väärtpaberit tõstab investorite usk naftasektori paisuvatesse kasuminumbritesse.Veelgi paremini on liikunud Rootsi nafta- ja gaasikompanii Lundin Petroleum AB, kerkides 45,30 Rootsi kroonini ehk 3,2% plussi.
  Vaikselt on alustanud tänast päeva tõusuga ka Nokia, mis võitis Indiast 200 mln euro (3,1 miljardit krooni) tellimuse mobiilvõrkude väljaarendamiseks.
  Aktsia liikus kell 13 Helsingi 11,69 eurol ehk 0,7% plussis.
  Kokkuvõtlikult on alustanud täna Euroopa börsid aga üsna suunatult.
  Investorid ootavad täna Euroopa Keskpanga ja Inglise Panga otsust baasintresside saatuse kohta. Uudisteagentuur Bloomberg teatel loodetakse turgudel, et mõlemad pangad jätavad intressid jäävad muutmata.Eurointresse peaks paigal hoidma tõusev nafta hind ja kõrged tööpuuduse näitajad. Brittidel teeb aga muret kukkunud töötusenumbrid ja nõrk teenindussektori kasv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lauri Kurvits - vikaar ja kirglik meresõitja
Lauri Kurvits on oma elus kokku sidunud kolm üsna eri­palgelist tegevust, milles kõigil kanda võrdväärselt tähtis roll. Olles tegev kaitseväes ning toimetades Tallinna praost­konnas vikaarina, on ta ka Kalevi Jahtklubi ülem ning kirglik meresõitja, kes vabal hetkel purjed heiskab. Äripäeva Suve-eri uuris mehe tegemisi lähemalt.
Lauri Kurvits on oma elus kokku sidunud kolm üsna eri­palgelist tegevust, milles kõigil kanda võrdväärselt tähtis roll. Olles tegev kaitseväes ning toimetades Tallinna praost­konnas vikaarina, on ta ka Kalevi Jahtklubi ülem ning kirglik meresõitja, kes vabal hetkel purjed heiskab. Äripäeva Suve-eri uuris mehe tegemisi lähemalt.
Töötajaid otsivad Taani firmad vaevlevad rämpsavalduse laviini all
Iga viies Taani ettevõte saab töökuulutuse peale avaldusi kandidaatidelt, kes tegelikult ei tahagi firmasse tööle pääseda. See on ettevõtjad välja vihastanud, kirjutab kohalik majandusleht Borsen.
Iga viies Taani ettevõte saab töökuulutuse peale avaldusi kandidaatidelt, kes tegelikult ei tahagi firmasse tööle pääseda. See on ettevõtjad välja vihastanud, kirjutab kohalik majandusleht Borsen.