• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piimatoodang suurenes 5%

  Esialgsetel andmetel suurenes 2004. aasta 9 kuuga piimatoodang 5% eelmise aasta sama ajavahemikuga võrreldes, lihatoodang vähenes 4% ning munatoodang 8%.

  Statistikaameti teatel toodeti selle aasta 9 kuuga Eestis 490 900 tonni piima (2003. aasta 9 kuuga 468 800 tonni), majapidamistes tapeti või müüdi lihatöötlemisettevõtetele tapaks 77 700 tonni (eluskaalus) loomi ja linde (2003. aasta 9 kuuga 80 700 tonni), toodeti 159,8 miljonit muna (2003. aasta 9 kuuga 173,3 miljonit).
  Keskmine piimatoodang oli 2004. aasta 9 kuuga 4187 kilogrammi lehma kohta, s.o 224 kilogrammi rohkem kui eelmise aasta samal ajal.
  Esialgsete arvestuste järgi oli 30. septembril Eestis 258 500 veist (sealhulgas 115 600 piimalehma), 354 000 siga, 54 600 lammast ja kitse. (2003. aasta 30. septembril oli veiseid 259 500, neist 116 400 piimalehma. Sigu oli 343 100 ning lambaid ja kitsi 45 800.)
  Lihatöötlemisettevõtted said kokkuostetud loomadest 7348 tonni veiseliha (2003. aasta 9 kuuga 6481 tonni) ja 18 767 tonni sealiha (2003. aasta 9 kuuga 18 115 tonni).
  Piimatöötlemisettevõtted ostsid 411 398 tonni piima (2003. aasta 9 kuuga 377 749 tonni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.