• Jaga lugu:

  Väliskaubanduse defitsiit vähenes augustis

  Eesti väliskaubanduse defitsiit vähenes augustis võrreldes juuliga 13 protsendi võrra, teatas statistikaamet.

  Eesti väliskaubanduse käive oli põhikaubandussüsteemi järgi 2004. aasta augustis esialgsetel andmetel 15,3 miljardit krooni, sellest väljavedu 6,3 miljardit krooni (41%) ja sissevedu 9,0 miljardit krooni (59%). Kaubavahetuse bilansi puudujääk oli 2,7 miljardit krooni (juulis 3,1 miljardit krooni).
  2004. aasta juuliga võrreldes suurenes väljavedu 3%. Võrreldes 2003. aasta augustiga oli väljavedu 2004. aasta augustis 26% suurem.
  Euroopa Liidu riikide (25 riiki) osatähtsus väljaveos oli augustis 78% (juulis 79%) ja SRÜ riikide osatähtsus 10% (juulis 9%).
  2004. aasta juuliga võrreldes suurenes peamiselt transpordivahendite (114 miljoni krooni võrra), mitmesuguste tööstustoodete (77 miljoni krooni võrra), tekstiili ja tekstiiltoodete (68 miljoni krooni võrra) ning kummi- ja plasttoodete (32 miljoni krooni võrra) väljavedu. Samal ajal vähenes keemiatööstuse tooraine ja toodete (64 miljoni krooni võrra), naha ja nahktoodete (35 miljoni krooni võrra) ning masinate ja seadmete (31 miljoni krooni võrra) väljavedu.
  2004. aasta juuliga võrreldes vähenes sissevedu 2%. Võrreldes 2003. aasta augustiga oli sissevedu 2004. aasta augustis 32% suurem.
  Euroopa Liidu riikide (25 riiki) osatähtsus sisseveos (saatjariigina) oli augustis 74% (juulis 76%) ja SRÜ riikide osatähtsus 10% (juulis samuti 10%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.