• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laenuintress tuleb alla

  Seni olid pankade parimateks peetavad kodulaenu pakkumised 3,4% ringis. Ühispanga soodsa pakkumise puhul on tegemist kampaaniaga, mis kestab novembri keskpaigani ja mille käigus tehtud broneeringut võib kasutada tuleva aasta mai lõpuni.
  ?Pakutav intressimäär on lõplik ja kliendi- või projektipõhist riskitasu ei lisandu,? kommenteeris uut toodet Ühispanga jaepanganduse divisjoni direktori asetäitja Eerika Vaikmäe-Koit. Tema sõnul kehtib pakkumine kõikide pankade klientidele. Broneeringuna käsitleb pank registreerimistasu 1000 krooni maksmist Ühispanga kampaaniakontole.
  Lisaks on Ühispank valmis võtma laenu lepingutasu enda kanda, et kompenseerida tulevasel kliendil teisest pangast ületulemise kulusid. Muidu on kodulaenu lepingu sõlmimise tasu kuni 1% laenusummast.
  Vaikmäe-Koit ütles, et eilse päeva põhjal ei saa veel sooduslaenu huviliste kohta mingeid suuri järeldusi teha, sest tegelik broneerimisperiood algab 1. novembril. ?Aga, jah, helistatakse juba täna aktiivselt,? märkis Vaikmäe-Koit eile.
  Ühispanga kampaania sarnaneb Nordea eelmise aasta emadepäeva kampaaniaga, kus oli võimalik samuti mingi aja jooksul saada soodne intress.
  ?See on Nordea kampaania täpne mahakopeerimine,? kommenteeris Nordea Eesti jaepanganduse juht Toivo Annus. ?Seega on raske kommenteerida hästi töötanud ideed, mis on Nordea Panga poolt välja töötatud,? lisas ta.
  Annus ütles, et Ühispanga pakutav 0,6% laenumarginaal on turul ülisoodne. ?Kuid nagu kogemused möödunud aasta jooksul on näidanud, langevad laenumarginaalid kiiresti. Lähtuvalt sellest arvan, et 0,6% marginaal ei pruugi 2005. aasta alguses enam midagi erakorralist olla,? märkis Annus.
  Annus ütles, et intressi langetamine polnud üllatav, sest oli arvata, et keegi seda teeb. Tema sõnul on intressi langetamas need, kes pole rahul oma positsiooniga turul.
  Annus ei soovita võtta pikki siduvaid kohustusi, sest täna ülisoodne pakkumine võib olla kuu pärast alla turu keskmise.
  Annus ütles, et kindlasti suudab Nordea Pank pakkuda oma kodulaenuklientidele konkurentsivõimelist hinda, ühtlasi kompenseerib Nordea teistest pankadest üle tulevatele klientidele tekkiva notaritasu kulu ning vormistab kliendile uue laenulepingu tasuta.
  Hansapanga eluasemefinantseerimise osakonna juhataja Agnes Makk ütles sarnaselt Annusega, et pank pakub turul laenu konkurentsivõimelise hinnaga. ?Parim pakkumine jääb ka meie puhul praegu alla 3%,? täpsustas Makk. ?Laenuotsus on alati personaalne.?
  Sampo Pank ei prognoosi Ühispanga kampaaniale pikemaajalist mõju. ?Sampo on rõhu asetanud hetkel hoiustamise ja säästmise valdkonnale,? vahendas panga pressiesindaja Anneli Rõuk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.