16. november 2004 kell 9:11

Finnair lõpetab aasta kahjumiga

Soome suurim lennuoperaator Finnair teatas oma kolmanda kvartali tulemustes, et tõusnud kütusekulude tõttu lõpetab firma 2004. aasta kahjumiga.

Lõppenud kvartali 5,4 miljoni eurone kasum (0,06 eurot aktsia kohta) jäi möödunud aasta samale kvartalile 0,2 miljoni euroga alla. Lisaks kütuse kallinemisele oli madalama kasumi taga suurenenud konkurents. Firma käive kasvas 422,8 miljoni euroni ehk 9,8%.

Lennuoperaatori sõnul on viimase kaheksateist kuu jooksul sisenenud Põhjala turule kaheksa uut lennuoperaatorit, millest neli on juba tegutsemise lõpetanud. Uute firmade tulemine ja kadumine on loonud ebastabiilsed lennuteenuse hinnad.

Uudisteagentuur Bloomberg teatel on Finnair avanud uusi lennuliine Aasiasse, et võidelda vaid Euroopa turul tegutsevate odavlennufirmadega.

Soomes on lennureisijate arv kasvanud aasta esimese üheksa kuuga märksa enam kui Euroopas keskmiselt. Finnairiga reisijate arv on aastaga tõusnud 22,1% ning lendude täituvus kasvanud 69%lt 71,6%ni.

?Kalli kütuse tõttu lõpetame käesoleva aasta kahjumiga. Samas ma arvan 2005. aasta lõpetame kasumlikult, arvestades et kütuse hind jääb ebakindlaks teguriks,? ütles firma aruandes tegevjuht Keijo Suila.

Finnairi aktsia maksis kell 10:30 Helsingi börsil 5,20 eurot (+1,0%).

Hetkel kuum