• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vanamuusikakuningas Lawrence-King Eestis

  Euroopa üks juhtivamaid ja eredamaid vanamuusikuid Andrew Lawrence-King esineb neil päevil koos eesti muusikutega.
  Meie vanamuusikaspetsialist professor Toomas Siitan peab teda üheks põnevamaks barokkmuusikuks, kes oma valdkonnas võrreldamatu maailmas: ?Harfimängijana on ta avanud keskaegsete ja varajaste näppepillide maailmas niisuguse dimensiooni, millest me ei olnud siiani teadlikud. Erakordne musikaalsus, vaba fantaasiarikas musitseerimine! Kolleegid ütlevad, et tema on ju King ehk kuningas!?
  Andrew Lawrence-King on virtuoosne harfisolist, continuo-mängija, The Harp Consorti juht ning üha enam tunnustust võitnud ka barokkmuusika dirigendina.
  Eesti Filharmoonia Kammerkooriga on see tal juba kolmas koostöö. Seekord on kaasatud ka Tallinna Kammerorkester kavas, mida Andrew Lawrence-King nimetab hispaania barokkhelilooja Francisco Vallsi missa pealkirja järgi ? ?Scala Aretina?. See on Vallsi tuntuim teos, milles kolme koori saatvad viiulid, oboed ja trompetid moodustavad otsekui tantsubändi. Värvikas roll saatepartiis on Hispaania harfil, mida mängib Andrew Lawrence-King. Georg Friedrich Händeli Inglismaale asumise algaastatel loodud ilmalikus kantaadis kuninganna Anna sünnipäevaks (mis on ühtlasi ülistuslauluks valitsejanna hispaanlastega sõlmitud rahu puhul) mängib ta klavessiini, Händeli orelikontserdis soleerib mitmekülgne külalisdirigent aga orelil.
  Kontserdil on kaastegevad ka Imbi Tarum orelil ning Eero Palviainen theorbil ja kitarril. Koorist soleerivad Vilve Hepner, Risto Joost, Raul Mikson, Aarne Talvik ja Toomas Tohert.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.