• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vanamuusikakuningas Lawrence-King Eestis

  Euroopa üks juhtivamaid ja eredamaid vanamuusikuid Andrew Lawrence-King esineb neil päevil koos eesti muusikutega.
  Meie vanamuusikaspetsialist professor Toomas Siitan peab teda üheks põnevamaks barokkmuusikuks, kes oma valdkonnas võrreldamatu maailmas: ?Harfimängijana on ta avanud keskaegsete ja varajaste näppepillide maailmas niisuguse dimensiooni, millest me ei olnud siiani teadlikud. Erakordne musikaalsus, vaba fantaasiarikas musitseerimine! Kolleegid ütlevad, et tema on ju King ehk kuningas!?
  Andrew Lawrence-King on virtuoosne harfisolist, continuo-mängija, The Harp Consorti juht ning üha enam tunnustust võitnud ka barokkmuusika dirigendina.
  Eesti Filharmoonia Kammerkooriga on see tal juba kolmas koostöö. Seekord on kaasatud ka Tallinna Kammerorkester kavas, mida Andrew Lawrence-King nimetab hispaania barokkhelilooja Francisco Vallsi missa pealkirja järgi ? ?Scala Aretina?. See on Vallsi tuntuim teos, milles kolme koori saatvad viiulid, oboed ja trompetid moodustavad otsekui tantsubändi. Värvikas roll saatepartiis on Hispaania harfil, mida mängib Andrew Lawrence-King. Georg Friedrich Händeli Inglismaale asumise algaastatel loodud ilmalikus kantaadis kuninganna Anna sünnipäevaks (mis on ühtlasi ülistuslauluks valitsejanna hispaanlastega sõlmitud rahu puhul) mängib ta klavessiini, Händeli orelikontserdis soleerib mitmekülgne külalisdirigent aga orelil.
  Kontserdil on kaastegevad ka Imbi Tarum orelil ning Eero Palviainen theorbil ja kitarril. Koorist soleerivad Vilve Hepner, Risto Joost, Raul Mikson, Aarne Talvik ja Toomas Tohert.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.