SLÕL: Bussijuhid võivad streikima hakata

09. detsember 2004, 08:06

«Kui tööandjate jäikus ei rauge, algab kahetsusväärselt Eesti kõigi aegade suurim streik,» lubab transpordiametiühingu esimees Peep Peterson.

Bussijuhtide ja lukkseppade palgaläbirääkimised autoettevõtete liiduga jooksid eile ummikusse. Tööandjad keeldusid kompromissiotsingutest ning jäid jäigalt oma senise pakkumise juurde - 20 krooni tunnis, kirjutab SL Õhtuleht.

Peterson kinnitab, et tööandjate jäikus ja soovimatus läbirääkimistel edasi liikuda on ametiühingule pettumus. «Järgmisel nädalal kohtume streigipakti koondunud vennasametiühingutega, anname neile ülevaate olukorrast ja alustame aktsiooniplaani väljatöötamist,» ütleb Peterson. «Kui tööandjate jäikus ei rauge, tuleb sellest kahetsusväärselt Eesti kõigi aegade suurim streik,» lubab ametiühingujuht.

Tema sõnul on palga tõstmine vältimatu, sest sajad bussijuhid on lahkunud tööle Soome või Inglismaale, noori pole aga juurde tulnud. Samal tasemel jätkates on juba üle poole Eesti bussijuhtidest pensionärid.

Väikesest palgast tingitud tööjõupuudus mõjutab ka vedude kvaliteeti - olude sunnil hakatakse tööle võtma napsitavaid juhte, ning bussidega seotud õnnetused ongi juba sagenenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing