• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeeri, säästa, anneta

  Kas investeerida ning kui, siis kuidas? Meelis Mandel leiab: ?Kümnendiku oma netosissetuleku investeerimine ei tohiks kellelgi üle jõu käia.? Samas Tiina Kilkson on ettevaatlikum: ?Eesti keskklassi kuuluva inimese kohta 200?300 krooni kuus ei ole mingi sääst, mille investeerimisest kasu võib tõusta.?
  Õige küsimus oleks aga miks? Mis on investeerimise eesmärk? Minu üks soov on saada jõukaks inimeseks. Minu küsimuse taga peitub soov aidata endast nõrgemaid. Tean, et ma ei jõua üksi saavutada kõike, mida soovin. Seetõttu näen, et ra-ha saab olla vahend, mis aitab mul teiste inimeste kaudu oma ideid ellu viia.
  Jim Rohn märgib oma raamatus ?7 kava rikkuse ja õnne saavutamiseks? üheks võimalikuks teekonnaks jõukuseni elada vähemast kui 70% oma sissetulekutest. Mida ta soovitab teha ülejäänud 30%ga? Üks kümnendik tuleks investeerida, teine säästa ning kolmas anda ära heategevuseks.
  Sama soovitab ka Robert T. Kiyosaki oma raamatutes (eesti keeles on ilmunud ?Rikas isa, vaene isa?), rääkides kolme hoiukassa süsteemist, mida ta lapsena kasutas.
  Raha investeerimiseks: sellesse hoiupõrsasse või selleks avatud kontole korjatakse raha eesmärgiga seda hiljem investeerida ? osta varasid. Kiyosaki defineerib vara kui asja, mis paneb raha regulaarselt sinu tasku. Seega näiteks endale järjest suurema eluaseme ostmine ei ole investeerimine, vaid kulutamine.
  Raha säästmiseks: sellesse hoiukassasse või kontole pannakse raha eesmärgiga seda hoida ootamatuteks sündmusteks. Näiteks, et saaks säilitada oma elustandardi ka siis, kui mingil põhjusel peaks kaduma sissetulek.
  Raha heategevuseks: siia kontole koguneb raha selleks, et aidata teisi, teha altruistlikke tegusid ? aidata ilma ise sellest otsest kasu saamata. See raha on mõeldud koguduse, mittetulundusühingu või mõne muu heategevusliku projekti toetuseks. Leian, et nõrgemate aitamine on tasakaalustatud ühiskonna arenemise eeldus.
  Robert T. Kiyosakylt küsiti, kas iga inimene võib rikkaks saada. Tema vastus oli selge jah. Nii nagu tema, usun ka mina, et küsimus on ainult põhjuses: miks me seda tahame ja kas oleme valmis selle nimel tegutsema, ennast harima ja liikuma edasi avatud silmadega ning positiivselt meelestatuna uute ideede suhtes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Lääne-Viru suurpõllumehe seakasvatuse pankrotipessa jäi 1,22 miljonit eurot
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.