• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haldusteenus peab lähtuma maja eripärast

  Haldus- ja hooldusteenuste pakkumiste küsimisel tulebki varuda aega, teha selgeks kõik maja puudutavad numbrid ning tehnosüsteemide seisukord. Selle info jagamisel suudab ka haldus-hooldusfirma teha asjaliku ning õige hinnaga pakkumise.
  Siin on abiks vestlus haldajaga, mille käigus saab teenusepakkuja paika panna maja vajadused ning sellest tulenevalt ka pakutava haldusteenuse hinna.
  On ju suur vahe, kas maja vajab lihtsalt n-ö nimekirjas olemist või korralikku, tugeva käega, sihikindlat haldurit, kes näiteks poole aastaga viib läbi renoveerimisprojekti.
  Palju tuntakse huvi ka majahoidja-, avarii- ning raamatupidamisteenuste vastu. Ka sel puhul on hea koostöö huvides tähtis, et majaelanikud mõtleksid oma soovid põhjalikult läbi: millist kõnniteed peab pühkima, millised on tehnosüsteemid ning kas vajatakse ainult korralist hooldust või ka valmidust tulla õnnetuse puhul kohale.
  Ühest kõnest kliendiliinile enamikul juhtudel ei piisa ? teenusepakkuja saab vähe andmeid, puuduliku informatsiooni. Majad, kes tihedamini kui poole aasta tagant vahetavad puuduliku teenuse ja kõrge hinna tõttu partnereid, on pahatihti ostnud lihtsalt vale teenust. Sageli räägivad osapooled teineteisest mööda ja ei mõista teineteist.
  Nii ühistu juhtidel kui ka majanõukogu liikmetel tasub tutvuda ka abistava kirjandusega. Üks hea spikker on näiteks kinnisvara haldaja ja hooldaja käsiraamat.
  Autor: Sander Laja
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.