Peeter Teder • 21. jaanuar 2005 kell 12:18

General Electricu neljanda kvartali kasum kasvas 18 protsenti

Turuväärtuselt maailma suurima firma General Electricu kasum tõusis neljandas kvartalis 18 protsenti.

Kasum tõusis tänu heale turbiiniosade müügile ja tarbijate laenudele, mis suurendasid müüki. Firma puhaskasum oli 5,38 miljardit dollarit moodustades 51 senti aktsia kohta. Aasta varem oli puhaskasum 4,56 miljardit dollarit ehk 45 senti aktsia kohta.

Üheksal General Electricu 11 osakonnast ületas kasumi kasv 10 protsenti. Firma laiendas tegevust sellistes valdkondades nagu tervishoid, turvateenused ja tarbijalaenude rahastamine. Samal ajal müüdi madalama tulukusega üksus nagu kindlustus, teatas Bloomberg.

'Osakonnad mis laienevad omavad mõnevõrra paremaid tulevikuväljavaateid kui osakonnad, mis müüdi,' ütles National City analüütik Steve Hoedt. 'Firma räägib tugevast nõudlusest - see on hea tema põhitegevusele.'

General Electricu aktsia hind kerkis möödunud aastal 8,6 protsenti ületades Standard Poori 500 indeksit, mis tõusis 3,2 protsenti.

Hetkel kuum