Andres Kärssin • 18. august 2005 kell 11:47

Prisma-keti poolaasta käive kasvas Eestis ligi 30 %

Nelja hüpermarketiga tegutseva Prisma Peremarketi I poolaasta netokäive oli 563 miljonit krooni, mis on 29,9% rohkem kui mullu samal ajal.

Poeketi kuue kuu ärikasum oli 7,8 miljonit krooni, aasta varem oli ettevõte ligi 1,6 miljoni krooniga kahjumis.

Kuigi Prisma Peremarketi omanikfirma, Soome SOK ei avalda jooksvalt oma eri jaekaubandusüksuste näitajaid, sisalduvad mainitud tulemused grupi eile avaldatud poolaasta aruandes, kus juttu SOK Baltimaades tegutseva tütarettevõtte SOK Corporation toidu- ja esmatarbekaupade müügivaldkonna näitajatest. Toidukaubandusega tegeleb SOK Balti riikidest praegu ainult Eestis.

Poolaasta aruande kohaselt on SOK Baltimaades keskendunud toidu- ja esmatarbekaupade müügile, hotelliärile ja autokaubandusele. SOK teatab, et AS Prisma Peremarket avab oma viienda hüpermarketi Tallinnas Lasnamäel 2006. aasta sügisel. Esialgsete plaanide kohaselt pidi pood valmis saama tänavu jõuluks.

SOK tütarfirma, hotellioperaator AS Sokotel plaanib Viru hotelli kõrvale rajada uue hotelli, mis peaks plaanide kohaselt valmima 2007 kevadel.

Hetkel kuum