Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kukkonen: odava tööjõu aeg on möödas

  Üleminekumajandustes kasvavad tegevuskulud kiiremini kui tulud. Võidab see, kel on sobilik ja süsteemselt rakendatud strateegia. Vaja on keskenduda olulisele ? selles osas on konsultantidel lähiaastatel palju tööd, prognoosis Kukkonen.
  Tema sõnul ei ole töötaja enam pelgalt üks ressurss, vaid partner, kes mõtleb ja liigub kaasa. Ta on motiveeritud ja paneb oma hinge töösse. Töötajate juhtimise valdkonnas kasvab lähiaastatel kompetentsimudelite, motivatsioonisüsteemide ja palgamudelite vajadus, rääkis Kukkonen.
  Protsesside juhtimisel on jätkuvalt oluline kiirus, säästlikkus ja kvaliteet. Tegutseda tuleb üha kiiremini ja selles osas saavad konsultandid aidata, märkis ta. Koolitus ja konsultatsioon, nagu muu teeninduski, on usaldusäri. Kukkoneni sõnul loeb see, kuidas konsultant suudab säilitada konfidentsiaalsust ja pühenduda oma klientidega ühistele eesmärkidele.
  Teine asi on bränd. Klient mõtleb järjest rohkem, kui palju ta maksab tühja, kui ostab midagi. Konsultatsiooniäris tagab bränd kvaliteedi. ?Oleme mures, kuidas suudame oma brändi hoida, sest igas lepingus on alati kaalul maine ja usaldus,? rääkis Kukkonen. Et konsultant saaks kliendile pakkuda parimat teenindust, peab tal olema sära silmis ja ta peab nautima tööd oma meeskonnas. Selles osas on oluline konsultatsiooniäri töötajate rahulolu ja meeskonnavaim.
  Järgneva aasta tegevuste planeerimisel on vajalik keskenduda olulisele. Teha endale selgeks, kus kohas suudetakse väärtust kliendile tekitada. ?Me ei jaga olemasolevat torti, vaid suudame tuua uue tordi lauale, millest õiglaselt oma osa võtta,? püstitas Kukkonen konsultatsiooniettevõtte eesmärgi.
  Tuleb teha selgeks, mis väärtust kliendile pakutakse, kas ekspertteadmisi, arengupartnerlust või kogemust muudatuste läbiviimisel. Eristumine on oluline, rõhutas Kukkonen.
  Väikestes konsultatsioonifirmades tekib probleem, et ei jõuta äri arendada. Kukkoneni sõnul on head konsultandid inimesed, kes tahavad tegeleda enda arendamisega. Firmadel tuleb mõelda, kuidas säilitada parimaid eksperte ja tagada arengut ning partnerlust töösuhetes. Tuleb tunnetada entusiasmi ehk jumalikku vaimu meie sees ja näha sära meeskonnaliikmete silmades, see nakatab ka kliente, lausus Kukkonen. Eesti koolitajad ja konsultandid võiks tema sõnul omavahel rohkem partnerlust rakendada. Paraku puudub Eestis hetkel platvorm, mille alusel seda teha.
  Saalist tulnud küsimusele, kas konsultantidele on vaja kvalifikatsiooninõudeid, vastas Kukkonen, et tunneb muret asja pärast. Kliendil pole võimalik eristada tausta, kui tal on eri firmade pakkumised laual. Eestis ei ole olemas sellist asutust, kes võiks neid nõudeid kehtestada ja nende järele valvata, rääkis ta.
  Veel küsiti saalist, mis vahe on Soome ja Eesti ettevõtjal. Ettevõtluskeskkond on Eestis lihtsam, sest regulatsioone on vähem, see on vabam, vastas Kukkonen. Vahe on ka avatus muudatustele. Soomlased on harjunud kindlusega ja kergelt tuleb ütlus: nii oleme kogu aeg teinud, miks peaks teisiti tegema. Eestlastel seda ei ole, rääkis Kukkonen.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.