• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia aktsia tõstab taas pead

  Kallinev dollar toetas eile kolme ja poole aasta kõrgeima tasemeni tõusnud Euroopa börsidel eksportijaid. Nokia aktsia oli kella viieks pärastlõunal tõusnud 14,22 euroni ehk 2 protsendi jagu. Tegemist oli väärtpaberi kõrgeima tasemega pärast 21. juulit, mil maailma suurim mobiiltelefonide tootja tuli välja nõrkade teise kvartali majandustulemustega.
  Ilma tõusuta ei jäänud ka teised eksportijad. Näiteks maailma suuruselt viienda autotootja DaimlerChrysleri aktsia kosus 1,6%. USA dollar liikus eile euro suhtes kolme viimase kuu kõrgtasemel (1,1936 dollarit euro kohta), mistõttu kompaniide käibed võivad euroarvestuses kosuda.
  Euroopa aktsiate liikumist kajastav Dow Jones Stoxx 600 oli eile pärastlõunaks tõusnud 299,51 punktini ehk kõrgeima tasemeni pärast 2002. aasta 17. aprilli.
  Lisaks eksportijatele toetas tõusu Briti suurim ravimimüügikett Boots, mis teatas ühinemisest Euroopa suuruselt teise ravimilevitajaga Alliance Unichem.
  Boots lisas eile kella viieks oma hinnale Londoni börsil 2,4% ning jõudis tasemeni 616,5 penni. Alliance Unichem kosus samavõrra, liikudes 888 pennil.
  Liituva firma aastamüük ulatub enam kui 13 miljardi naelani (300 miljardit krooni). Ühinevast firmast hakkab kuuluma 50,2% Boots?i aktsionäridele ja 49,8% Alliance?i omanikele.
  ?Ühinemised ja liitumised on aktsiatele mootoriks,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg Asset Managementi fondivalitseja Romain Boscher. ?Ettevõtete ühinemiste ja liitumiste arv on selgelt tõusmas,? lisas Boscher.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.