• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arco Vara käive kosus viiendiku

  ?Majandusaasta tulemused on näidanud viimastel aastatel paranemist. Selle on tinginud meie tegevust soosiv turg ja enda ponnistused,? sõnas Arco Vara Grupi finantsdirektor Sulev Luiga.
  Grupi käibe kasv tuli peamiselt ehituskäibe suurenemisest. Proportsionaalselt suurima osa konsolideeritud müügitulust andis arendustegevus ? 46%, seejärel ehitustegevus (26%). Arco Vara Grupi puhaskasum tänavu esimesel poolaastal oli 37,8 miljonit krooni.
  Põhivarade maht Arco Vara Grupis kasvas võrreldes eelmise aasta juuni lõpu seisuga 38%, seda põhiosas tänu Holiday Club Estonia spaahotelli projekti jaoks tehtud investeeringutele. Tänavused esimese poolaasta aruanded sisaldavad piiratud kasutusõigusega raha summas 198,9 miljonit krooni.
  ?Kui vaadata bilansi seisukohast, siis enamik bilansi kasvust on tingitud Holiday Club Estonia projektist,? rääkis Luiga. ?Bilansis ei kajastu veel Tivoli või nn kallima Kadrioru kinnistu projekt (Narva mnt 67 kinnistu osteti juulis), kus investeeringu esialgne maht ulatus 252,5 miljoni kroonini, ja Suur-Sõjamäe projekt. Kõik muu on varasematel aastatel alustatu jätkamine ja rutiinne tegevus,? selgitas Luiga. Tema sõnul on kõik ettevõetud projektid osutunud edukateks ja ühtki ebaõnnestumist pole olnud.
  ?Praegu julgeks öelda, et aasta tervikuna kujuneb paremaks kui eelmine, nii käibe kui ka puhaskasumi osas. Täpseid numbreid on siiski raske öelda,? sõnas Luiga.
  Veel sel aastal loodetakse alustada Põhjamaade suurima spaahotelli Holiday Club Estonia ehitusega Tallinnas Ahtri tänava piirkonnas. 2007. aastaks peaks valmima keskus, mis koosneb 362 toaga hotellist, 2700 ruutmeetri suurusest veepargist, spaast, äripindadest, kohvikutest ja spordisaalidest.
  Kadriorus, endise lõbustuspargi territooriumil loodetakse ehitusega algust teha tuleva aasta kevadel ja 4,86 hektarile on plaan rajada elamurajoon.
  Lisaks edule Eestis on edasiminekuid ka Läti suunal, kus Arco Varal on käsil mitmed elamuehitusprojektid. ?Kui varem olid meil seal vaid investeeringud, siis nüüd oleme saanud ka detailplaneeringu käima,? ütles Luiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.