Krista Taim • 4. oktoober 2005 kell 22:00

Arco Vara käive kosus viiendiku

?Majandusaasta tulemused on näidanud viimastel aastatel paranemist. Selle on tinginud meie tegevust soosiv turg ja enda ponnistused,? sõnas Arco Vara Grupi finantsdirektor Sulev Luiga.

Grupi käibe kasv tuli peamiselt ehituskäibe suurenemisest. Proportsionaalselt suurima osa konsolideeritud müügitulust andis arendustegevus ? 46%, seejärel ehitustegevus (26%). Arco Vara Grupi puhaskasum tänavu esimesel poolaastal oli 37,8 miljonit krooni.

Põhivarade maht Arco Vara Grupis kasvas võrreldes eelmise aasta juuni lõpu seisuga 38%, seda põhiosas tänu Holiday Club Estonia spaahotelli projekti jaoks tehtud investeeringutele. Tänavused esimese poolaasta aruanded sisaldavad piiratud kasutusõigusega raha summas 198,9 miljonit krooni.

?Kui vaadata bilansi seisukohast, siis enamik bilansi kasvust on tingitud Holiday Club Estonia projektist,? rääkis Luiga. ?Bilansis ei kajastu veel Tivoli või nn kallima Kadrioru kinnistu projekt (Narva mnt 67 kinnistu osteti juulis), kus investeeringu esialgne maht ulatus 252,5 miljoni kroonini, ja Suur-Sõjamäe projekt. Kõik muu on varasematel aastatel alustatu jätkamine ja rutiinne tegevus,? selgitas Luiga. Tema sõnul on kõik ettevõetud projektid osutunud edukateks ja ühtki ebaõnnestumist pole olnud.

?Praegu julgeks öelda, et aasta tervikuna kujuneb paremaks kui eelmine, nii käibe kui ka puhaskasumi osas. Täpseid numbreid on siiski raske öelda,? sõnas Luiga.

Veel sel aastal loodetakse alustada Põhjamaade suurima spaahotelli Holiday Club Estonia ehitusega Tallinnas Ahtri tänava piirkonnas. 2007. aastaks peaks valmima keskus, mis koosneb 362 toaga hotellist, 2700 ruutmeetri suurusest veepargist, spaast, äripindadest, kohvikutest ja spordisaalidest.

Kadriorus, endise lõbustuspargi territooriumil loodetakse ehitusega algust teha tuleva aasta kevadel ja 4,86 hektarile on plaan rajada elamurajoon.

Lisaks edule Eestis on edasiminekuid ka Läti suunal, kus Arco Varal on käsil mitmed elamuehitusprojektid. ?Kui varem olid meil seal vaid investeeringud, siis nüüd oleme saanud ka detailplaneeringu käima,? ütles Luiga.

Hetkel kuum