Baltika aktsiaid ostsid juurde välismaised varahaldusfirmad ja Jaan Talts

East Capital teavitas eile Eesti Väärtpaberikeskust, et omandas 29. septembril East Capital Baltic Fundi nimel 150 500 ASi Baltika aktsiat. Baltic Republics Fund teatas eelmise nädala lõpus, et müüs maha kogu oma 34,56% osaluse Baltikas. Tehingu hinnaks kujunes 6,86 eurot (107,34 krooni) aktsia kohta. Eile sulgus Baltika aktsia 3,51 protsenti plussis ja maksis 120,01 krooni.

Pärast tehingut kuulub East Capital Asset Management AB-le East Capital Baltic Fundi nimel 425 000 ASi Baltika aktsiat, mis teeb 7,30 protsenti kõigist Baltika aktsiatest ja aktsiatega esindatud häältest.

Osalust Baltikas on Eesti eraisikutest suurendanud ka kolmekordne maailmameister ja olümpiavõitja Jaan Talts. Talts on soetanud Baltika aktsiaid ligi miljoni krooni eest.

Veel on osalust suurendanud Suprema kliendid, Nordea Panga Soome kliendid, SEB Rootsi kliendid, Austria panga Bank Austria Creditanstalti kliendid, Morgan Stanley, JPMorgan, ING ja teised.

Teiste seas suurendas ligi 4,3 protsendi võrra osalust ka juhtkonnale kuuluv OÜ BMIG. Nende osalus tõusis 22,78 protsendile.

Hetkel kuum