12. oktoober 2005 kell 22:00

Sülearvuteid toodetakse iga kuu üha rohkem

Ordi tootis septembris 974 sülearvutit, mis on suurem number, kui kõikide firmade toodang augustis kokku! Kokku toodeti Eestis septembris muljetavaldav kogus sülearvuteid ? 1789 seadet, millest 54% valmis Ordis.

?Oleme saavutatuga väga rahul. September oli Ordile kõigi aegade parim sülearvutite müügi kuu,? kommenteeris ASi Ordi tegevjuht Ülle Kivirähk. ?Ühtlaselt hästi toimisid nii hulgi kui jaemüük. Võrreldes möödunud aastaga kasvasime kõvasti nii arvutite tootmises kui käibes.?

Ka Desknote võib septembriga vägagi rahule jääda. Esimest korda firma ajaloos ületati 200 arvuti tootmispiir. Enimtoodetud mudeliks kujunes septembris Desknote B532 Ultra, mille müügihind algab 9790 kroonist. ?Märgatavalt suurenes ärikasutajatele suunatud mudelite B600, B559 ja B900 tootmine,? rääkis Desknote Eesti müügijuht Janno Tui.

ML Arvutid tootis septembris peaaegu kaks korda rohkem sülearvuteid kui augustis, kokku kasvas tootmine 348 arvuti võrra.

?Lauaarvutite müük oli plaanipärane. Osa sülearvutite mudelite nõudlus seevastu ületas meie tarnevõimalused,? sõnas ML Arvutite tegevjuht Mait Rahi.

Kõikide arvutite tootmisnumbreid kokku lüües selgub, et septembris tootsid peaaegu kõik Eesti arvutitootjad rohkem arvuteid kui augustis. Ainsaks erandiks, kelle tootmine vähenes, oli Tigma.

Tootjatest kõige märkimisväärseid tulemusi näitas Ordi. Kui Ordi tootis augustis 2002 arvutit, siis septembris 3093. Eelmise aasta septembris tootis Ordi 2045 arvutit. Kasv on mõlemaid numbreid võrreldes märgatav.

September on läbi aegade olnud detsembri järel suurte tootmisnumbritega kuu, oktoober ja november saavad olema rahulikud ning siis kasvab müük jälle hüppeliselt detsembris.

Autor: Alar Pardla

Hetkel kuum