Raivo Sormunen • 20. november 2005 kell 22:00

Börsil vanad tegijad aktiivsed

Reedel jätkus investorite huvi Kalevi ja Baltika vastu. Mõlemad aktsiad liikusid võimsalt.

Hommikul tugeva tõusuga alustanud Baltika aktsia ei suutnud jõuda möödunud esmaspäeva hommikul saavutatud päevasisese rekordtasemeni. 11 eurost (172,11 kroonini) jäi puudu kõigest 10 eurosenti. Päeva peale aktsia rahunes ning sulgus 10,50 eurol (164,29 kroonil) ehk protsendi jagu plussis. Pärast tugevate kolmanda kvartali tulemuste avaldamist nelja nädala eest on rõivakaubandusettevõtte aktsia kosunud enam kui kolmandiku. Ise spekuleeriks, et aktsia võiks jääda mingiks ajaks praeguse taseme ümber liikuma.

Võimsalt liikus reedel viimase nädalaga 30% tugevnenud Kalevi aktsia. Kui päeva esimesel poolel kaubeldi aktsiaga 1,20 eurol (+2,6%), siis paar mõõdukalt suurt müügitehingut lõi aktsia ostupoole päeva teisel poolel tühjaks ning viimased tehingud tehti juba kõigest 1,06?1,07 euro (16,59?16,74 krooni) tasemel. Samas tasub märkida, et päeva lõpuks kosus ostunoteering 1,09 euroni (17,05 kroonini).

Kalevi aktsia hakkas tõusma 11. novembril, mil aktsia hind hüppas viimase paari kuu suurima käibe najal 0,90 eurolt 1,02 euroni. Möödunud neljapäeval selgus, et Kalevi aktsiate suurtehingu taga oli Suprema kliendid (ostupoolel) ja Nordea kliendid ja Suprema ise (müügipoolel). Kokku vahendati antud osapoolte vahel 352 tuhande aktsia suurusest päevakäibest ligi 90%. Näha oli, et möödunud esmaspäeval olid Kalevit ostmas juba peamiselt väikeaktsionärid, kelle osalus ettevõttes jäi 150 tuhande krooni alla. Kuni möödunud neljapäevani kosus Kalevi aktsia nagu pärmi peal peaaegu 1,20 euroni. Tegemist oli juba tasemega, mil aktsia liikus augustis, mil polnud veel raporteerinud oma 47,4 mln kroonisest majandusaasta IV kvartali kahjumist. Arvan, et kui Kalev lähiajal positiivse uudisega välja ei tule, võib ta hiljutise hinnatõusu täielikult käest anda.

Täna võib huvitavaks minna kvartalitulemused avaldavas Starmani aktsias.

Hetkel kuum