ÄP fototoimetus • 7. detsember 2005 kell 22:00

Börsil teenib aastaga 10%

?Edukas investor on olukorra peremees, kes on enda jaoks pannud paika reeglid ja järgib neid nii headel kui ka halbadel aegadel. Distsipliin aitab vältida emotsioonidest laetud otsuseid,? selgitas Põldoja. ?Börsile tuleb tulla teadmisega, et aktsiad liiguvad üles ja alla ning üleöö rikastumine on praktiliselt võimatu. Börs ei ole õnnemäng, aga erinevalt kasiinost on börsil võimalused investori poolel, kui räägime pikaajalisest investeerimisest.?

Põldoja soovitab kõigil huvilistel alustada oma säästude investeerimisega rahulikult, hajutada riske ning eelistada pikaajalist investeerimist aktsiatega spekuleerimisele või lihtsalt raha hoidmisele. ?Investeerida tuleks inflatsioonist kõrgema tootlusega varadesse. Inflatsioon on säästmise kõige suurem vaenlane, sest pikema aja jooksul sööb pidevalt tõusev elukallidus säästud.?

Pikaajalise investeeringu puhul soovitab Põldoja tootlust arvestades eelistada aktsiaid võlakirjadele. Väikeinvestoritele sobivad eelkõige erinevad aktsiafondid, mis ei eelda põhjalikke teadmisi valdkonna kohta.

?Iseenesest soosib Eesti maksusüsteem investeerimist. Investoritel on mitmeid võimalusi maksude optimeerimiseks. Näitena võib siinkohalt tuua pensioni kolmanda samba, mille puhul saab iga liitunu investeeritud summadelt tagasi makstud tulumaksu 15% ulatuses aastasest brutosissetulekust,? ütles Põldoja.

Autor: ÄP

Hetkel kuum