Romet Kreek • 22. detsember 2005 kell 22:00

Saudi prints valmis investeerima Sonysse

Sony aktsia hind tõusis Tokyos 5,2 protsenti, 4630 jeenile, vahendas Bloomberg.

Maailma suuruselt teine tarbeelektroonika tootja prognoosis selleks majandusaastaks kahjumit, mis oleks esimene 11 aasta jooksul. Sony on kaotanud muusikapleierite ja telerite osas Apple Com­puterile ja Sharpile.

Maailma rikkuselt viies inimene, 50aastane Alwaleed on kasvatanud 15 aastaga oma varandust 14 korda ? 1,4 mld dollarilt enam kui 20 miljardile dollarile. Ta on investeerinud Citigroupi päästmisesse ja Apple?isse.

Sony on üks viiest või kuuest kompaniist, kuhu Alwaleed on vastavalt intervjuule valmis investeerima. ?Aktsiad peavad olema odavad, seda isegi siis, kui tegu on kvaliteetaktsiaga, sest kui hind on liiga kõrge, ei tule sellest piisavalt kasumit,? ütles ta.

Hetkel kuum