Venemaa andis Euroopale nõu

Kertu Ruus 05. jaanuar 2006, 00:00

Venemaa alustas uut aastat jõudemonstratsiooniga, Ukraina gaasitorude kinnikeeramisega. Õnneks tegi ta endale sellega karuteene, sest keeras ühtaegu kinni ka Euroopa gaasitorud.

Muidugi tahtis president Vladimir Putin Ukrainale õpetust anda. Ta lootis, et kui see Euroopale ebamugavust valmistab, siis saadetakse süüdistusnoodid Kiievisse. Korrale kutsuti aga hoopis Putinit ja too pidi järele andma.

Kuid Venemaa hüva nõuannet ei maksa veel sellepärast prügikasti visata, et asi seekord lahenduse leidis. Lääneriikidele on antud selge varane hoiatus, et Ukraina ja Venemaa vaidlus gaasihindade üle pole mingi piirkondlik nägelus ja kõigil tuleb võidelda oma sõltuvuse vastu Venemaa gaasist. Ehk saab ka Euroopa kord aru, mida uus G8 liider energeetikajulgeoleku all silmas peab.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing