Tallinna linnapea vabastas suuri preemiaid maksnud ametijuhi ametist

13. jaanuar 2006, 10:05

Tallinna linnapea Jüri Ratas rahuldas transpordiameti juhi Eno Saare avalduse, olles eelnevalt tutvunud sisekontrolöri ja personalidirektori seisukohtadega.

'Eno Saar on Tallinna transpordi arengule ja uute suundade elluviimisele igati kaasa aidanud, kuid ma ei pea õigeks, kui maksumaksja rahasse ei suhtuta heaperemehelikult, säästlikult ning otstarbekalt,' ütles Ratas Tallinna pressiteenistuse vahendusel. 'Linna tippjuht ei tohi jätta tähelepanuta linnavalitsuse ja finantsjuhi juhiseid eelarve kasutamiseks.'

Linnapea lisas, et ei sea tehtud tööd ja saavutatud tulemusi kahtluse alla, kuid transpordiametis preemiateks väljamakstud summad erinevad kardinaalselt üldisest preemiate maksmise praktikast.

Ameti juhataja käskkirjade alusel maksti TTA töötajatele eelmise aasta jooksul preemiateks kokku ligi 1,3 moiljoni krooni.

Linna sisekontrolöri teenistus koostöös personaliteenistusega uuris Tallinna Transpordiametis (TTA) ühekordsete lisatasude ja preemiate maksmise õiguspärasust ja põhjendatust ning leidis, et TTAs kasutatud töö tasustamise põhimõtted ei ole kooskõlas linna ametiasutuste üldise palgapoliitikaga - TTA tulemuspreemiate suurus on tavapärasest kordi suurem.

'TTA-s maksti ühekordseid lisatasusid ja preemiaid keskmiselt 2,5 ametipalga ulatuses, üksikute töötajate preemiad ulatusid nelja kuni kuue ametipalgani. Aasta viimasele tööpäevale koondunud suurte preemiate väljamaksmine seab kahtluse alla nende põhjendatuse ja töötajaid motiveeriva toime, seda olukorras, kus üks kuu enne seda oli toimunud teise poolaasta töötulemuste hindamine ja selle alusel tulemuspreemia väljamaksmine,' seisab sisekontrolöri aruandes.

23. novembril 2005 edastas finantsdirektor kõigile ametiasutuste juhtidele linnavalitsuse seisukoha, et ametiasutustel tuleb eelarveraha kulutada säästlikult ja heaperemehelikult ning kulude tegemisel hinnata, kas see on vajalik või täidab pigem eelarveraha ärakulutamise eesmärki.

Seega eiras TTA juhataja oma 30. detsembri käskkirjadega tulemuspreemiate maksmistega linnavalitsuse ja finantsdirektori juhiseid.

Kuna Eno Saar on esitanud lahkumisavalduse ja nii linnapeale kui ka avalikkusele tunnistanud oma eksimust, otsustas linnapea tema lahkumisavalduse rahuldada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing