Itaalia roog. Väga õhukeseks lõigatud toored lihaviilud maitsestatakse oliivõli, sidrunimahla või mõne keerulisema kastmega. Traditsiooniliselt tehti loomafileest, nüüd väga sageli ka kalast, eriti lõhest või tuunikalast. Kui liha- või kalafilee on natuke külmunud, saab lõigata eriti õhukesi viile. Populaarne eelroog ka meie restoranides.
Populaarne tex-mex kaste, mis tehakse purustatud avokaadodest ja maitsestatakse sidrunimahla ja soolaga. Maitset varieeritakse kas peeneks hakitud tomatite, paprika ja sibulaga või tOillipulbriga. Kasutatakse dipikastme, liha- või kalatoitude kastme ja lisandina. Müügil ka valmiskujul, aga kui parajasti on kauplustes saada häid avokaadosid (nagu praegu), on seda väga lihtne ise teha. Hea kaste nacho’de ja burrito’de juurde.
Prantsuse roog, arvatakse olevat Provence’i päritolu. Meie mõistes ühepajatoit, mis koosneb bakla5aanist või zuccini’st (e suvikõrvits), tomatist, paprikast, sibulast, küüslaugust ja maitserohelisest – need kõik on õlis läbi hautatud. Kõlbab teha peaaegu kõigist köögiviljadest, sõltub koka maitsest. Võib serveerida külmalt või soojalt, see sobib lisandiks, aga ka eelroaks ja leivakatteks. Sage roog Eesti restoranide menüüdes, menüüs enamasti vigases kirjaviisis, aga hea maitsega.
Seotud lood
Kestlikkusaruandlus puudutab üha rohkemaid ettevõtteid, sest lisaks suurusest tulenevale kohustusele tekib raporteerimise vajadus ka tarneahela kaudu.
Enimloetud
3
Tesla ostuga võiks oodata
6
“A kust leiad sina ööga 100 000 eurot?”
Hetkel kuum
Tesla ostuga võiks oodata
“A kust leiad sina ööga 100 000 eurot?”
Tagasi Äripäeva esilehele