• OMX Baltic0,52%274,36
  • OMX Riga0,2%881,87
  • OMX Tallinn0,51%1 738,13
  • OMX Vilnius0,54%1 040,03
  • S&P 5000,44%5 805,31
  • DOW 300,65%42 732,06
  • Nasdaq 0,2%18 319,52
  • FTSE 1000,19%8 253,65
  • Nikkei 2250,57%39 605,8
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,91
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%104,84
  • OMX Baltic0,52%274,36
  • OMX Riga0,2%881,87
  • OMX Tallinn0,51%1 738,13
  • OMX Vilnius0,54%1 040,03
  • S&P 5000,44%5 805,31
  • DOW 300,65%42 732,06
  • Nasdaq 0,2%18 319,52
  • FTSE 1000,19%8 253,65
  • Nikkei 2250,57%39 605,8
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,91
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%104,84
  • 20.01.06, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sõnastik

Itaalia roog. Väga õhukeseks lõigatud toored lihaviilud maitsestatakse oliivõli, sidrunimahla või mõne keerulisema kastmega. Traditsiooniliselt tehti loomafileest, nüüd väga sageli ka kalast, eriti lõhest või tuunikalast. Kui liha- või kalafilee on natuke külmunud, saab lõigata eriti õhukesi viile. Populaarne eelroog ka meie restoranides.
Populaarne tex-mex kaste, mis tehakse purustatud avokaadodest ja maitsestatakse sidrunimahla ja soolaga. Maitset varieeritakse kas peeneks hakitud tomatite, paprika ja sibulaga või tOillipulbriga. Kasutatakse dipikastme, liha- või kalatoitude kastme ja lisandina. Müügil ka valmiskujul, aga kui parajasti on kauplustes saada häid avokaadosid (nagu praegu), on seda väga lihtne ise teha. Hea kaste nacho’de ja burrito’de juurde.
Prantsuse roog, arvatakse olevat Provence’i päritolu. Meie mõistes ühepajatoit, mis koosneb bakla5aanist või zuccini’st (e suvikõrvits), tomatist, paprikast, sibulast, küüslaugust ja maitserohelisest – need kõik on õlis läbi hautatud. Kõlbab teha peaaegu kõigist köögiviljadest, sõltub koka maitsest. Võib serveerida külmalt või soojalt, see sobib lisandiks, aga ka eelroaks ja leivakatteks. Sage roog Eesti restoranide menüüdes, menüüs enamasti vigases kirjaviisis, aga hea maitsega.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 08.10.24, 14:49
Sustinere: toote mõju tuleb jälgida kogu väärtusahelas
Kestlikkusaruandlus puudutab üha rohkemaid ettevõtteid, sest lisaks suurusest tulenevale kohustusele tekib raporteerimise vajadus ka tarneahela kaudu.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele