Pärnu PM: Valitsus laiendas Pärnu muinsuskaitseala

03. veebruar 2006, 08:30

Valitsus kehtestas eile Pärnu vanalinna ja kuurordi põhimääruse, mille järgi on muinsuskaitse all ka Rannapark ning vanalinna ja Rannapargi vaheline ala.

Valitsus ei arvestanud Pärnu linnavolikogu ettepanekuga laiendada muinsuskaitseala Kuuse-Roosi tänava joonelt Side-Aia tänava jooneni. Eelnõu ettevalmistanud kultuuriministeerium koos muinsuskaitseametiga eelistas väiksemat kaitseala, kirjutab Pärnu Postimees.

“Ma ei peaks esmatähtsaks mitte nii- või naasuguseid piire, vaid kaks ja pool aastat tagasi alustatud rahvaalgatuse elluviimist,” ütles Riigikogu liige Mark Soosaar. “Tahaksin õnnitleda kõiki pärnakaid ning avaldada lootust, et meil õnnestub see ala UNESCO World Heritage nimekirja viia.”

Ettepaneku võtta Rannapark ja villade ala muinsuskaitse alla tegi algatusrühm, kuhu kuulusid maavanem Toomas Kivimägi, ärimehed Cardo Remmel, Rein Kilk, Hans H. Luik, Toomas Sildmäe, Enn Veskimägi, Viktor Siilats, Tiina Mõis, Andres Koger, kunstiteadlane Mart Kalm, Riigikogu liikmed Mark Soosaar ja Toomas Alatalu, arhitektid Rein Raie, Ülo Stöör jpt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing