Tallink tõusnud põhjast üle 6%

Raivo Sormunen 13. veebruar 2006, 00:00

Tallink Grupi aktsia sulgus pärast enam kui 81 mln krooni suurust päevakäivet möödunud reedel 4,58 eurol (71,66 kroonil) ehk 2,5% plussis. Kui nädala viimast päeva alustas aktsia kerge miinusega ja passiivselt, siis tund pärast kauplemise algust taastunud ostuhuvi tõstis aktsia samm- sammult korralikku plussi.

Tallinki aktsiatega on börsil kaubeldud tugevamini vaid kahel esimesel börsipäeval - 9. ja 12. detsembril 2005.

Võib julgelt öelda, et pärast eelmisel esmaspäeval registreeritud börsiajaloo madalaimat sulgemistaset (4,31 eurot = 67,44 krooni) ja kokkukuivanud käivet on toimunud Tallinki taasavastamine.

Põhjast tõusis aktsia nädalaga 6,2%, kusjuures sel nädalal on olnud Tallink Grupi aktsia jaoks kaks ajaloo suurimat tõusupäeva (kolmapäeval 2,8% ja reedel 2,5%).

Üle pika aja võivad Tallinki aktsionärid taas kergendatult hingata. Tugev ostuhuvi võib käimasoleval nädalal tuua ostupoolele senini mängu kõrvalt jälginud investoreid.

Pärast möödunud kolmapäeval avaldatud majandustulemusi on Norma aktsia enda kohta juba märkimisväärselt odavnenud. Nädala lõpetas väärtpaber 6,25 eurol (97,79 kroonil), mis on madalaim sulgemistase pärast 2004. aasta septembrikuud.

Baltikal jäi ajaloo kõrgeima taseme kordamisest reedel puudu kõigest üks eurosent. Aktsia lõpetas 13,64 eurol (213,42 kroonil). Esmaspäeval avaldatud jaanuarikuu müügitulemused kergitasid aktsiat nädalaga kokku 4,5%.

Eesti Telekomi aktsia sulgus 7,71 eurol (120,64 kroonil), ignoreerides reedel juba teist päeva järjest uudist, et TeliaSonera on oma osalust firmas suurendanud. Möödunud reedel avaldas Eesti Telekomi suuromanik oma majandustulemused. Ehkki TeliaSonera kasuminumber ei vastanud turu ootusele, rõõmustab telekomifirma investoreid väga hea dividendisaagiga (tava+erakorraline dividend). Võib spekuleerida, et sel aastal maksab korralikke dividende ka Eesti Telekom. Äripäeva korraldatud küsitluse põhjal ootavad analüütikud telekomifirmale keskmiselt 8kroonist dividendi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing